ISKAZ INTERESA ŠKOLA ZA SUDJELOVANJE U ŠKOLSKOM MEDNOM DANU

ISKAZ INTERESA ŠKOLA ZA SUDJELOVANJE U ŠKOLSKOM MEDNOM DANU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 25. listopada 2018. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u nacionalnu staklenku volumena 370 ml.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe.

Program školskog mednog dana će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara 7. prosinca 2018., a u svrhu:

  • oblikovanja prehrambenih navika djece s ciljem povećanja unosa meda u prehrani djece;
  • promoviranja meda lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka);
  • podizanja svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda;
  • razvijanja prepoznatljivosti i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu korištenjem jedinstvene nacionalne staklenke za med i pčelinje proizvode;
  • podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda;
  • educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Javni poziv otvoren je do 8. studenog 2018. godine, detalje i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

U sklopu školskog mednog dana, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je popis pčelara odobrenih za isporuku meda učenicima prvih razreda. Popis pčelara možete pronaći OVDJE.