INVESTICIJSKOM KONFERENCIJOM PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJEKTA INVESTrategy

INVESTICIJSKOM KONFERENCIJOM PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJEKTA INVESTrategy

IMG_1901

U Koprivnici je 15. siječnja 2014. godine održana završna investicijska konferencija projekta  Razvoj strategije za privlačenje izravnih stranih ulaganja u pograničnom području – INVESTrategy kojeg su proveli vodeći partner Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA zajedno s ostalim partnerima Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja PORA, Agencijom za razvoj Varaždinske županije  AZRA te Gospodarskom komorom županije Zala ZMKIK.
 

Pozdravne riječi sudionicima konferencije u ime organizatora Razvojne agencije Podravine i Prigorja PORA uputila je direktorica gđa Melita Birčić te su svoju podršku za uspješnu provedbu projekta i međužupanijsku suradnju iskazali i zamjenici župana Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.
 

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave i institucija iz sve tri hrvatske županije, predstavnici Zajedničkog tehničkog tajništva iz Budimpešte te Agencije za investicije i konkurentnost iz Zagreba.


Programski menadžer Zajedničkog tehničkog tajništva IPA prekograničnog programa Mađarska- Hrvatska gđa Andrea Kakas prezentirala je prekogranični program Mađarska-Hrvatska u razdoblju 2007-2013 i proces izrade strategije za novo programsko razdoblje 2014-2020.
 

Voditelj projekta g. Jako Horvat iz REDEA-e predstavio je nastajanje projektne ideje i  dosadašnje aktivnosti u privlačenju ulaganja, dok su AZRA i PORA prezentirale aktivnosti provedene u sklopu projekta i identificirane ključne sektore za privlačenje inozemnih ulaganja te ostvarene rezultate projekta, kao i mogućnosti zajedničkog nastupa pogranične projektne regije prema potencijalnim investitorima.
 

Ulagačke potencijale županije Zala na konferenciji je predstavila gđa Erica Simon iz Gospodarske i industrijske komore Zala, a primjer dobre prakse u osiguranju pretpostavki za privlačenje izravnih stranih ulaganja u Koprivničko-križevačkoj županiji predstavio je načelnik Općine Koprivnički Ivanec g. Božidar Vrabelj.
 

Kao najznačajnije rezultate projekta izdvajamo izrađene Marketinške strategije za privlačenje inozemnih ulaganja 2014.-2020. za sve županije partnere, kao i Akcijske planove za implementaciju strategija za razdoblje 2014.-2017. godine, te trojezične brošure za promociju ulaganja za sve županije partnere i internetsku stranicu www.investcro-hu.com. Kroz radionice i ostale aktivnosti u projektu ojačani su kapaciteti za privlačenje stranih ulaganja na lokalnoj razini. Nova stručna znanja i kompetencije steklo je ukupno 230 dionika ključnih za privlačenje izravnih stranih ulaganja iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske županije i županije Zala.
 

Kraj projekta obilježit će se završnom konferencijom sljedećeg tjedna, 21. siječnja 2014. u Zalaegerszegu u Mađarskoj.

IMG_1901