HUMANITARNI KONCERT U TERMAMA SVETI MARTIN – ZBOR “JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI” I TAMBURAŠKI ORKESTAR “STJEPAN BUJAN – STIPIĆ“

HUMANITARNI KONCERT U TERMAMA SVETI MARTIN – ZBOR “JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI” I TAMBURAŠKI ORKESTAR “STJEPAN BUJAN – STIPIĆ“

plakat koncertSveti Martin na Muri, 22.prosinac 2014. – LifeClass Terme Sveti Martin, Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri i Međimurska Županija pozivaju vas na novogodišnji humanitarni koncert koji će se održati u subotu 3. siječnja 2014. godine s početkom u 17 sati u Termama Sveti Martin.

Na koncertu će nastupiti poznati čakovečki zbor „Josip Štolcer Slavenski“ i Županijski Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić“, pod dirigentskim palicama Senke Bašek Šamec, prof. i Borisa Novaka, prof.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec, a da novac stgne u prave ruke brine se stručno povjerenstvo na čelu s javnim bilježnikom. Humanitarnim koncertom od prodaje ulaznica i donacija sakuplja se ukupno 40.000 kn koliko je potrebno za kupnju spomenutog uređaja.

Zbor “Josip Štolcer Slavenski”
Zbor je osnovan 1976. godine i od tada do danas u njemu je pjevalo oko 450 pjevača. Zbor redovito nastupa na natjecanjima zborova u Zadru te na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Najveći uspjeh zbor je ostvario 2001. godine kada je na natjecanju pjevačkih zborova Hrvatske u Novom Vinodolskom osvojio zlatnu plaketu HSK-a. Zbor je također u Rijeci 1993. godine osvojio Srebrnu plaketu HSK-a te nagradu za interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima. Zbor bilježi i uspješne nastupe na međunarodnom planu u Njemačkoj, Mađarskoj, Češkoj i Estoniji. Za svoje zapažene nastupe u domovini, ali i inozemstvu te njegovanje međimurske i nacionalne baštine odlikovan je i najvećim priznanjima Grada Čakovca i Međimurske županije. Danas zbor ima 55 članova, i to 32 ženska i 22 muška. U sklopu zbora veoma uspješno djeluju i dvije vokalne grupe – muška i ženska. Zbor od osnutka vodi priznati glazbeni pedagog Dragica Karolina Šimunković.

Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić“
Županijski  „TO Stjepan Bujan – Stipić“, županijski je tamburaški orkestar osnovan na prijelazu 1997. na 1998. Godinu, u okviru Udruge tamburaša Međimurske županije. Inicijator osnivanja je Stjepan Bujan koji ostaje dirigent do 2005. Godine. Težnja osnivača TO bila je promicanje bogate međimurske glazbene baštine, njegovanje sviranja tambure, te razvijanje ljubavi mladih ljudi prema tom tradicionalnom međimurskom glazbalu. Krajem 1998. Godine započinju redoviti nastupi TO. TO nastupao je na mnogobrojnim manifestacijama diljem Lijepe naše, a i susjednih zemalja. TO redovito sudjeluje na FHTG u Osijeku, gdje je osvajao dvije brončane, srebrnu te četiri zlatne plakete „Tambura Paje Kolarića“.  Članovi orkestra su učenici srednjih škola, studenti i glazbenici različitog profila. Sadašnji dirigent je Boris Novak, a kao orkestar na Smotri nastupaju po osmi puta.

Cijena ulaznice je 40kn, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za kupnju monitora za potrebe odjela dječje pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Ulaznice su u pretprodaji i mogu se kupiti u uredu TZ Sveti Martin na Muri, uredu Turističke zajednice grada Čakovca te Shopu u sklopu Hotela Spa golfer 4*. 

Organizatori koncerta su Međimurska Županija, Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri i LifeClass Terme Sveti Martin, a partneri koncerta su turistička agencija Jakopić Travel, Radio 105, Radio 1, Srce TV, Varaždinska televizija, List Međimurje, Međimurske novine, eMedimurje.hr, Turistička zajednica grada Čakovca, Turistička zajednica Međimurske županije i Tiskara Letis.

Više o koncertu možete vidjeti ovdje: http://www.spa-sport.hr/hr/svetimartin/novodogisnji-koncert