HAMAG BICRO OTVORIO NOVE NATJEČAJE INOVACIJSKIH PROGRAMA

HAMAG BICRO OTVORIO NOVE NATJEČAJE INOVACIJSKIH PROGRAMA

hamag-bicroHrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) prošli je tjedan organizirala 3. Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a na kojem su predstavljeni novi natječaji inovacijskih programa ukupne vrijednosti 37 milijuna kuna – Program II: Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća –RAZUM te Program III: Suradničko istraživanje i razvoj – IRCRO.

Sredstva za provedbu programa RAZUM i IRCRO osigurana su u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (STP II) kroz zajam Svjetske banke. Za program RAZUM predviđeno je sufinanciranje R&D projekata u iznosu od 23 milijuna kuna, dok su za program IRCRO predviđene potpore od 14 milijuna kuna.

Svrha Programa II: Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća – RAZUM je podržati aktivnosti istraživanja i razvoja u mikro, malim i srednjim poduzećima. Program IRCRO ima za cilj poticati mala i srednja poduzeća (MSP) na povećanje istraživačko-razvojnih aktivnosti kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkim institucijama (ZII).

Na forumu je također najavljena je i dodjela potpora za osam hrvatskih startup poduzetnika kojima će HAMAG-BICRO sufinancirati troškovi sudjelovanja na međunarodnom sajmu CeBIT u Hannoveru od 16. do 20. ožujka 2015. godine. Sredstva su osigurana iz Programa poticanja poduzetništva i obrtništva za 2015. godinu PODUZETNIČKI IMPULS– Mjera B: Poticanje informacijskih tehnologija, inovacija i internacionalizacije poslovanja.  

Više informacija i javne pozive programa možete pročitati ovdje, a  o samom događaju ovdje.