GARAŽA IDEJA


Garaža ideja 2020 je online program namijenjen mladima od 18. do 30. godina koji žele pokrenuti promjene i biti dio njih, mladima koji se žele aktivirati i preuzeti stvari u svoje ruke, mladima koji su svjesni odgovornosti koju svi skupa nosimo i koji žele ostaviti svoj trag u društvu.

Program se sastoji se od 3 modula te završne panel diskusije. Svaki modul traje jedan tjedan (2 sata/120 minuta)  tijekom kojih sudionici zanimljivim metodologijama upoznaju sami sebe i vlastite interese, svoj položaj u društvu, na zanimljive načine detektiraju društvene probleme (globalne, ali i lokalne) te definiraju vlastiti angažman u odnosu na temu koja im predstavlja najveći problem te se s njom hvataju u koštac. Razrađuju svoj projekt te ga predstavljaju na panel diskusiji.

Panel diskusija “Xmas seeds” koncipirana je na način da svatko od sudionika prezentira svoju ideju koristeći prethodno stečene vještine, znanja i uvide. Svaki sudionik prezentira svim ostalim sudionicima, ali i iskusnim akterima iz business industrije. Cilj panel diskusije jest spojiti vrhunske business aktere s proaktivnim, inovativnim i kreativnim mladim umovima, u svrhu još značajnijih promjena u društvu, ali i za svakoga ponaosob.

Program provodi Impact Hub Zagreb – mreža koju čini više od 100 Impact Hubova u više od 55 zemalja te s više od 16.500 članova. Platforma i mreža koja edukacijom, savjetovanjem i podrškom doprinosi:

  1. razvoju potencijala mladih da postanu otporni i aktivni changemakeri te
  2. mikro poduzetnicima da osiguraju svoju poziciju na tržištu te postignu željeni učinak.

Projekt je sufinanciran od strane Europske Unije, a provodi se u sklopu Erasmus+ projekta te je kao takav besplatan!

Više informacija o samom projektu se nalazi na službenoj Facebook stranici Programa https://www.facebook.com/Garazaideja2020

Link za prijavu na online  program je https://forms.gle/xuTmz9eZdoQU83Sx9

Prijave su otvorene do 10.11.2020., a Program starta već 16.11. i traje do 15.12.2020.