FORUM OBITELJSKIH PODUZEĆA U ČAKOVCU

U utorak, 20. veljače 2018. godine, od 10 do 14 sati, u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, održat će se Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja. Forum organiziraju CEPOR i REDEA d.o.o.

Forum je namijenjen obiteljskim poduzećima, koja čine većinu malih i srednjih poduzeća u Međimurskoj županiji. Kako mlađu generaciju uključiti u posao, može li ona uvesti pozitivne promjene u organizaciju poslovanja te kako podijeliti odgovornosti samo su neke od tema foruma na kojoj će svoja iskustva podijeliti i poduzetnici iz međimurske i varaždinske županije.

Obiteljska poduzeća su specifična – imaju svoje prednosti, ali i nedostatke. Jedan od izazova s kojim se obiteljska poduzeća posebno susreću je pitanje nasljeđivanja i  održivosti obiteljskih poduzeća. Statistike u EU ukazuju na sve slabiji trend prenošenja obiteljskih poduzeća na članove obitelji (15-35% slučajeva), sve slabiju stopu preživljavanja obiteljskih poduzeća nakon što upravljanje preuzme druga generacija (30%), te da svega 3% obiteljskih poduzeća ima dulji životni vijek.

U trenutku kad se u obiteljskom poduzeću nađu dvije generacije – „mlađa“ i „starija“, traže se odgovori na različita pitanja:  Koje su uloge i izazovi nove generacije u obiteljskim poduzećima? Koju dodanu vrijednost u poslovanju mogu donijeti „mlade snage“?

 Cilj Foruma je doprinijeti promociji značaja obiteljskih poduzeća te pružiti korisne informacije vlasnicima poduzeća o pitanju prijenosa poslovanja nakon odlaska u mirovinu. Na Forumu će biti govora o tome zašto je prijenos poslovanja kritična faza u životnom ciklusu poduzeća, kako odabrati najbolje rješenje i kada započeti proces.

 Svoja iskustva i razmišljanja na teme Foruma iznijet će poduzetnici: mr.sc. Sandra Trbović Senčar, direktorica poduzeća i predstavnica 2. generacije u obiteljskom poduzeću Senko d.o.o., Đurđica Zagorec, osnivačica poduzeća Biovitalis d.o.o. i Pero Vidović, osnivač i direktor poduzeća Ambijenti d.o.o.

Program Foruma možete pronaći OVDJE.

 Na Forum se možete prijaviti OVDJE.