Filantropska inicijativa za demokraciju i solidarnost u Europi Civitates objavila je novi poziv na dostavu prijedloga kako bi se ojačale medijske organizacije koje rade u javnom interesu diljem Europe.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se s ciljem obrane demokracije u Europi, i to izvještavanjem o društveno važnim temama, otkrivanjem zloupotreba ovlasti i uzročnika polarizacije u društvu te obranom prostora u kojima svi imaju pravo na glas. Osim osnaživanja pojedinih organizacija, Civitates planira raditi na umrežavanju primatelja bespovratnih sredstava kako bi učili i rasli zajedno.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije s poslovnim nastanom u sljedećim državama: Albanija, Austrija, Belgija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Luksemburg, Sjeverna Makedonija, Malta, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija. Prijavitelji moraju biti angažirani u sljedećim područjima: novinarstvo u javnom interesu, politički, komercijalno i vjerski neovisno novinarstvo, visoki profesionalni standardi, istraživačko novinarstvo, neprofitne organizacije u novinarstvu.

Rok za podnošenje prijedloga istječe 30. lipnja 2020. godine.

Više o Pozivu na sljedećem linku: https://civitates-eu.org/request-for-proposals-independent-public-interest-journalism/.