EKO NAGRADNI NATJEČAJ ZA OSNOVNE ŠKOLE

EKO NAGRADNI NATJEČAJ ZA OSNOVNE ŠKOLE

Udruga za promicanje biologije u srodnih znanosti – Bioteka i trgovački lanac Emmezeta objavile su nagradni natječaj namijenjen osnovnim školama iz područja ekologije i zaštite prirode.

Cilj natječaja je probuditi svijest o zaštiti okoliša i prirode među učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj te potaknuti proaktivni stav u zaštiti okoliša i prirode čime će se doprinijeti odgoju i obrazovanju odgovornih i samosvjesnih učenika koji će zaštitu okoliša smatrati prioritetom budućnosti.

Aktivnosti koje je moguće prijaviti su: istražiti koji su najveći problemi u zaštiti okoliša i prirode u lokalnoj sredini, osmisliti koja su moguća rješenja tih problema.
Projekt moraju provoditi učenici osnovnoškolskog uzrasta uz pomoć mentora – profesora biologije ili drugih profesora ili učitelja koji žele provesti projekt.

Kategorije natječaja su: vode (slatkovodni i morski okoliš), tlo, zrak (onečišćenje zraka, klimatske promjene), otpad, svjetlosno onečišćenje, energija, onečišćenje bukom, zaštita lokalne bioraznolikosti i vrste i staništa zaštićeni mrežom NATURA 2000.

Prijava projekata odvijat će se u 2 kruga.

Projekt se prijavljuje putem online obrasca do 31. 1. 2016.

Više informacija o natječaju možete pročitati OVDJE.

528224ee463ea