EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE – KAKO ČITATI FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE? – PROJEKT PrE-Mu-Dra

EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE – KAKO ČITATI FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE? – PROJEKT PrE-Mu-Dra

U okviru projekta PrE-Mu-Dra (Promocija poduzetništva i suradnje u pograničnom području) REDEA u suradnji s poduzećem Avidus Grupa d.o.o. organizira seminar za poduzetnike pod nazivom

   KAKO ČITATI FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE?

 

 koji će se održati u utorak 22.02.2011. godine od 09.00 do 15.00 sati u prostorijama TIC-a (Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje), na adresi Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec (bivša vojarna).

Kako čitati i razumjeti financijske izvještaje moglo bi biti upravo ono što tražite. Na ovom seminaru jednostavnim se jezikom objašnjava značenje svih važnijih pojmova koji se nalaze u financijskim izvještajima. Radi se o još jednom u nizu kvalitetnih i provjerenih proizvoda američke poslovne kulture, široko prihvaćenom i u drugim zemljama tržišno orijentiranog gospodarstva.

 

Ciljevi seminara su:

  • osposobiti polaznike za interpretaciju standardizirane bilance i računa dobiti i gubitka , objašnjavanje prednosti i slabosti financijskih pokazatelja kao metode eksterne financijske analize – izračunavanje, interpretaciju i primjenu financijskih pokazatelja kao metode eksterne financijske analize, te

  • razjasniti potrebu za usporedbom financijskih pokazatelja poduzeća s financijskim pokazateljima ostalih poduzeća, industrije i gospodarstva.

 

 

 

Vremenski raspored i popis tema seminara je sljedeći:

 

09:00 – 09:30 | Uvod u financijsku analizu

 

09:30 – 10:00 | Osnovni aspekti eksterne financijske analize

 

10:00 – 10:45 | Eksterna financijska analiza pomoću analize pokazatelja financijskih izvještaja (prvi dio: analiza operativne aktivnosti)

 

10:45 – 11:00 | Pauza

 

11:00 – 12:15 | Eksterna financijska analiza pomoću analize pokazatelja financijskih izvještaja (drugi dio: analiza likvidnosti, analiza solventnosti )

12:15 – 12:30 | Pauza

 

12:30 – 13:30 | Eksterna financijska analiza pomoću analize pokazatelja financijskih izvještaja (treći dio: analiza profitabilnost, DuPont analiza i disagregacija ROE)

 

13:30 – 14:30 | Analiza slučaja

 

14:30 – 15:00 | Rasprava i dodatna pitanja

 

 

O predavaču:

Nikola Kleut diplomirao je Analizu i Poslovno Planiranje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Studirao je na uglednom sveučilištu London School of Economics and Political Sciences. Kandidat je financijskog programa Chartered Financial Analyst. Suosnivač je razvojno-konzultantskog poduzeća Avidus Grupa d.o.o. iz Zagreba. Autor je više članaka iz područja primijenjenih financija te je nagrađen Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu.


Cilj projekta PrE-Mu-Dra je korištenjem različitih instrumenata podići razinu poznavanja gospodarske aktivnosti u pograničnom području (Mađarske i Hrvatske) te stvoriti mogućnosti za izravnu komunikaciju među tvrtkama s potencijalom prekogranične suradnje. Također, projekt će omogućiti zajedničku promociju tvrtki potencijalnim poslovnim partnerima u pograničnom području.


EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na seminaru prijavite slanjem prijavnice (koju možete skinuti OVDJE)na adresu elektroničke pošte: jako.horvat@redea.hr, najkasnije do 17.02.2011. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona: 040/ 395-538 ili adresu elektroničke pošte: jako.horvat@redea.hr.