E-SKILLS WEEK 2012

E-SKILLS WEEK 2012

 

Europski tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija 2012 usmjeren je na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičke pismenosti i digitalnih vještina za poslove u današnjem digitalnom društvu. Održava se od 26. do 30. ožujka 2012. godine, u kojeg se uz Hrvatsku uključuje 65 milijuna europskih građana, u preko 35 zemalja.

Cilj ovog tjedna je putem raznih događanja i aktivnosti obilježiti kontinuirano rastuću potražnju za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te naročito za kvalificiranim ICT stručnjacima bez kojih se ne može graditi buduća inovativna Europa.

Svrha kampanje je informirati studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatičke vještine i ICT zanimanja pružaju. Cilj je podići svijest o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti koje donosi podizanje razine informatičke pismenosti. Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, bez kojih je se danas ne može zamisliti izgradnja konkurentnog gospodarstva.

 

Raspored događanja

 

Ponedjeljak  26.03.2012. 

 

Istraživanje o zapošljavanju u ICT sektoru 

 ICT zanimanja i digitalne kompetencije

e-biz2012

Natjecanje za osnovnoškolce: zaštita osobnih podataka

  

 

Utorak 27.03.2012.

Otvorena radionica: Žene u IT-ju

Fight Club: IT PROS and CONTRAS

  

 

Srijeda 28.03.2012.

Stekni svoj prvi certifikat besplatno!

Natjecanje za osnovnoškolce: sigurnost na društvenim mrežama

Utjecaj e-zdravstva na pojedinca i društvo

  

 

Četvrtak 29.03.2012.

Nove vještine, tehnologije i radna mjesta budućnosti

 

 

Petak  30.03.2012. 

Hacking night

 

Cijeli tjedan

Hrvatski kreativni izazov

Sajam poslova

 

Izvor: eskills.hr