E-SAVJETOVANJE: PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE U SEKTORU VOĆA I POVRĆA

E-SAVJETOVANJE: PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE U SEKTORU VOĆA I POVRĆA

Na portalu e-savjetovanja dostupan je Nacrt nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća

Nacionalnom strategijom određuju se razvojni prioriteti i ciljevi u sektoru voća i povrća u Republici Hrvatskoj te utvrđuju pravila kojima se osigurava učinkovita provedba operativnih programa priznatih organizacija proizvođača i njihovih udruženja u sektoru voća i povrća.

Nacionalnom strategijom u sektoru voća i povrća osigurava se financijska potpora proizvođačkim organizacijama i njihovim udruženjima za provedbu višegodišnjih operativnih programa putem operativnog fonda. Operativni program proizvođačke organizacije, kao respektabilne, tržišno konkurentne proizvođače jedinice, predstavlja plan u kojemu su detaljno opisane mjere i aktivnosti koje proizvođačka organizacija planira poduzeti kako bi postigla zadane ciljeve. Učinkovita provedba koncizno strukturiranih i mjerljivih operativnih programa doprinosi ostvarivanju prioriteta i ciljeva Nacionalne strategije.

Savjetovanje je otvoreno do 06. 09. 2019.

Savjetovanju možete pristupiti OVDJE.