E SAVJETOVANJE: OPERACIJA 6.4.1., MJERA 8 I MJERA 7

OBJAVLJENO SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU ZA PRIJEDLOG PRAVILNIKA O PROVEDBI TIPA OPERACIJE 6.4.1.

 Na stranicama eSavjetovanja objavljen je Prijedlog Pravilnika o provedbi tipa operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, u okviru podmjere 6.4. „Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti“, mjere 6 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Savjetovanje je otvoreno do: 10. 4. 2018.

Prijedlog pravilnika o provedbi tipa operacije 6.4.1. pogledajte OVDJE.

 

OBJAVLJENO SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU ZA PRIJEDLOG PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE 8

Na stranicama eSavjetovanja objavljen je Prijedlog Pravilnika o provedbi mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, podmjere 8.6 „Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Savjetovanje je otvoreno do: 10. 4. 2018.

Prijedlog pravilnika o provedbi mjere 8 pogledajte OVDJE.

 

OBJAVLJENO SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU ZA PRIJEDLOG PRAVILNIKA O PROVOĐENJU MJERE 7

Na stranicama eSavjetovanja objavljen je Prijedlog Pravilnika za provedbu mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Cilj provedbe operacija u okviru mjere “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti.

U okviru mjere 7 potpora se dodjeljuje za tri podmjere, odnosno četiri tipa operacija:

  • Podmjera 7.1 Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti;
  • Podmjera 7.2 Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije;
  • Podmjera 7.4 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Savjetovanje je otvoreno do: 18. 4. 2018.

Prijedlog pravilnika o provedbi mjere 7 pogledajte OVDJE.