E-SAVJETOVANJA DO 15. I 16. VELJAČE 2019.

E-SAVJETOVANJA DO 15. I 16. VELJAČE 2019.

Stavljanje na tržište sredstava za zaštitu bilja s konačnim Prijedlogom zakona

Na portalu eSavjetovanja objavljen je prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja.

Donošenjem ovoga Zakona uskladit će se naziv stručne institucije Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo u Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu te će se osigurati pravna sigurnost i nesmetana provedba Zakona u dijelu koji se odnosi na rad poljoprivredne inspekcije.

Svoje primjedbe i mišljenja možete dati do 16. veljače 2019., a više možete saznati OVDJE.


Provedba Uredbe (EZ) o gnojivima, s konačnim Prijedlogom zakona

Na portalu eSavjetovanja objavljen je prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o provedbi Uredbe (EZ) br. 2003/2003 o gnojivima

Zakonom o provedbi Uredbe (EZ) br. 2003/2003 o gnojivima utvrđuje se nadležno tijelo, zadaće nadležnog tijela, kakvoća, označivanje, stavljanje na tržište i nadzor na tržištu radi provedbe Uredbe (EZ) br. 2003/2003 Europskog parlamenta i Vijeća od 13. listopada 2003. sa svim izmjenama i dopunama.

Svoje primjedbe i mišljenja možete dati do 15. veljače 2019., a više možete saznati OVDJE.


Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o informiranju potrošača o hrani

Na portalu eSavjetovanja objavljen je prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o informiranju potrošača o hrani s konačnim prijedlogom Zakona.

Savjetovanje se provodi u svrhu prikupljanja mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o informiranju potrošača o hrani, s konačnim prijedlogom zakona. Predmetni Zakon se mijenja radi usklađivanja s odredbama Zakona o Državnom inspektoratu, u dijelu nadležnih tijela za provedbu Zakona i nadležnosti inspekcija u provedbi službenih kontrola.

Svoje primjedbe i mišljenja možete dati do 15. veljače 2019., a više možete saznati OVDJE.