DRUGI PROJEKTNI SASTANAK U KRAKOVU

REDEA d.o.o. jedna je od 12 projektnih partnera na transnacionalnom projektu pod nazivom RURES. Projektni tim REDEA-e i Međimurske energetske agencije sudjelovao je na drugom sastanku projektnih partnera u Krakovu (Poljska) od 10. svibnja do 11. svibnja 2018.

Projekt RURES financiran je iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020. Osnovni cilj projekta je istražiti potencijale korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) i unaprijediti energetsku učinkovitost (EnU) u ruralnim područjima.

Prvog dana sastanka predstavljali su se primjeri dobrih praksi u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za pojedinu regiju uključenu u ovaj projekt U drugome dijelu projektnog sastanka, posjetili su pilot projekt u općini nedaleko samog Krakova- Gmini Palecznici. Načelnik općine objasnio je i pokazao na koji način funkcionira cijeli sustav energetske učinkovitosti koji je postavljen na sve javne zgrade na području općine. Drugog dana projektnog sastanka partneri su dogovorili mjesto i okvirni datum održavanja nadolazećeg sastanaka projektnih partnera. Raspravljali se o izmjenama odnosno modifikacijama projekta te postupku izvještavanja. Također, na projektnom sastanku dogovorene su aktivnosti koje očekuju partnere u nadolazećem razdoblju.

OVDJE možete pronaći drugi newsletter projekta RURES u kojem se nalaze sve novosti i informacije kao i sva održana događanja po projektu RURES.