DOGAĐANJA U PROJEKTU „EMPOWERING FOR GROWTH“

DOGAĐANJA U PROJEKTU „EMPOWERING FOR GROWTH“

Provedba projekta Empowering for Growth – Osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje polako se primiče završnoj fazi. Trenutno je u tijeku izrada baze projekata za Europski socijalni fond (ESF) u okviru koje će se održati tri sastanaka radne skupine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije i projektnog tima s vanjskim stručnjakom. Prvi sastanak održan je 22. rujna 2014. kada su prisutni članovi radne skupine iznijeli projektne ideje.

Drugi radni sastanak će se održati 29. listopada 2014. gdje će se nastaviti daljnji rad na izradi baze projekata te će se elaborirati predložene projektne ideje kako bi se uskladile s mjerodavnim strateškim dokumentima. Projektni tim će na temelju ulaznih podataka dobivenih na ova dva radna sastanka načiniti preliminarni nacrt baze projekata uz očekivanje da će barem dio projektnih ideja naći mjesto u financijskoj košarici Europskog socijalnog fonda.

Da podsjetimo, projekt Empowering for Growth – Osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje provodi se od 15. 10. 2013. godine i trajat će zaključno do 14. 12. 2014. godine, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je ojačati Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Međimurske županije kako bi postalo važan, prepoznatljiv i održiv igrač na regionalnoj i nacionalnoj razini u svim područjima povezanim s tržištem rada. REDEA je vodeći partner, dok je partner na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec.