DODJELA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROJEKTNE AKTIVNOSTI HRVATSKIM KLASTERIMA KONKURENTNOSTI ZA 2015. GODINU

DODJELA FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA PROJEKTNE AKTIVNOSTI HRVATSKIM KLASTERIMA KONKURENTNOSTI ZA 2015. GODINU

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projektne aktivnosti Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2015. godinu raspisuje se s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj klastera konkurentnosti.

Odobrena sredstava će biti namijenjena za financiranje troškova provedbe projektnih aktivnosti razvoja Hrvatskih klastera konkurentnosti, čime se omogućava podizanje sektorske i regionalne konkurentnosti, internacionalizacija sektora i stvaranje nove dodane vrijednosti, te međusektorsko povezivanje, promocija odabranih sektora i njihovo brendiranje.

Za natječaj je osigurano 5 milijuna kuna, a sredstva će se dodijeliti izabranim prijaviteljima koji ispunjavaju uvjete iz natječaja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom klasteru je 100.000 kuna, a najveći iznos 700.000 kuna.

Natječaj je objavljen 25. kolovoza 2015. godine na web stranici Ministarstva gospodarstva i otvoren je 36 dana.
Rok za podnošenje prijava je najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

Klasteri konkurentnosti u Republici Hrvatskoj zamišljeni su kao neprofitne organizacije koje okupljaju sve najbolje gospodarstvenike u određenom sektoru – male, srednje i velike poduzetnike, predstavnike regionalne i lokalne samouprave te znanstveno-istraživačke institucije, kako bi se uspostavila sinergija i zajednička suradnja s ciljem jačanja konkurentnosti gospodarskih sektora na nacionalnoj razini. Ukoliko niste član ni jednog Hrvatskog klastera konkurentnosti, još uvijek se možete u uključiti, a sve o klasterima možete pronaći OVDJE.

Izmjena natječajne dokumentacije!