DODIJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM PODUZETNICIMA I OBRTNICIMA U 2016. GODINI

DODIJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM PODUZETNICIMA I OBRTNICIMA U 2016. GODINI

NASA2017_dodjela_050517U sklopu XXI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se je  održalo 4. i 5. svibnja 2017. godine u Šibeniku dodijeljena su priznanja najboljim poduzetnicima i obrtnicima u devet kategorija.

U konkurenciju za dodjelu priznanja ušli su svi poduzetnici koji su korisnici poticajnih mjera Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (potpore, krediti, poticanje ulaganja) u prošloj godini. Obavljena je provjera financijskih pokazatelja poduzetnika, dodatno su kategorizirani te provjereni prema svim raspoloživim bazama podataka i službenim registrima na temelju čega su članovi stručnog Povjerenstva odlučili o izboru najboljih u pojedinim kategorijama prema sljedećim kriterijima:

1. Poslovni rezultati izraženi bonitetom
2. Učinci poduzetničkog projekta
3. Regionalni razvoj i horizontalna pitanja

Dobitnici priznanja:

 • 1. KATEGORIJA: NAJBOLJI MIKRO PODUZETNIK
  POSAVAC – PROZORI I VRATA d.o.o. , Bjelovar – proizvodnja ostale građevne stolarije i elemenata
  Tvrtka osnovana 2001. godine u Bjelovaru. Vlasnik i direktor gosp. Bojan Posavac, po struci inženjer strojarstva i brodogradnje sa završenim magisterijem strateškog poduzetništva. Društvo se bavi proizvodnjom i pružanjem usluga ugradnje i održavanja aluminijskih žaluzina, tendi i roleta, zapošljava 4 djelatnika.
 • 2. KATEGORIJA: NAJBOLJI MALI PODUZETNIK
  TONER d.o.o., Poslovni park Karlovac – proizvodnja alata
  Tvrtka je korisnik potpora iz Javnog poziva „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“. Svrha podnesenog projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta ulaganjem u izgradnju i opremanje nove proizvodne hale od 685,45 m2 te nabavka novih proizvodnih strojeva i opreme, uz provedbu marketinških aktivnosti i usavršavanje radnika za rad na novim CNC strojevima. Trenutno zapošljava 12 zaposlenika.
 • 3. KATEGORIJA: NAJBOLJI SREDNJI PODUZETNIK
  PROSTORIA d.o.o., Pustodol Začretski – proizvodnja namještaja
  Tvrtka je korisnik potpora iz Javnog poziva „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“. Svrha podnesenog projekta je izgradnja i opremanje pomoćne proizvodne građevine poduzeća PROSTORIA d.o.o. te jačanje konkurentnosti i tržišne pozicije.
 • 4. KATEGORIJA: NAJBOLJI VELIKI PODUZETNIK
  OMCO CROATIA d.o.o., Hum na Sutli – proizvodnja alata
  Tvrtka je osnovana 1997. godine. U 100% vlasništvu je belgijske tvrtke OMCO INTERNATIONAL NV. Temeljna djelatnost je proizvodnja alata i proizvoda od metala. OMCO CROATIA d.o.o. vodeći je europski proizvođač alata za izradu staklene ambalaže iz Huma na Sutli. Od 1997. godine dio je grupe OMCO International te se bavi istom djelatnošću kao što je i djelatnost cijele OMCO grupe čije je sjedište u Belgiji, a podružnice djeluju u Austriji, Engleskoj, Sloveniji, Turskoj, Rumunjskoj, SAD-u i Republici Hrvatskoj.
 • 5. KATEGORIJA: NAJBOLJA PODUZETNICA
  Olival d.o.o., Zagreb – proizvodnja parfema i toaletno-kozmetičkih preparata
  Tvrtka je korisnik potpora iz Javnog poziva „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“. Cilj podnesenog projekta je povećanje konkurentnosti poduzeća izgradnjom nove tvornice, kupnjom novih strojeva i proizvodnjom novih linija potpuno prirodnih proizvoda. Svrha projekta je povećanje obujma poslovanja kroz povećanje prostornih kapaciteta, kapaciteta strojeva, otvaranje novih radnih mjesta i marketinške aktivnosti. Trenutačno zapošljava 17 zaposlenika.
 • 6. KATEGORIJA: NAJBOLJI IZVOZNIK
  Sobočan Interijeri d.o.o., Mursko Središće – proizvodnja namještaja za poslovne i prodajne prostore
  Tvrtka je korisnik potpora iz Javnog poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“. Podneseni projekt ima za cilj riješiti neodgovarajuću informacijsko komunikacijsku infrastrukturu koja negativno utječe na učinkovitost poslovanja poduzeća što će se učiniti unaprjeđenjem upravljanja poslovnim procesima poduzeća ulaganjem u ERP sustav, serversku infrastrukturu i povećanje tehnoloških kapaciteta projektnog odjela. Poduzeće je u snažnoj poslovnoj ekspanziji koju prati i otvaranje velikog broja novih radnih mjesta.
 • 7. KATEGORIJA: NAJBOLJI INOVATIVNI PODUZETNIK
  Shovel d.o.o., Osijek – proizvodnja bicikala i invalidskih kolica
  Tvrtka je korisnik potpora iz Javnog poziva „Inovacije novoosnovanih MSP“. Kroz podneseni projekt ulaže u razvoj inovativnih zupčanika i vodilice za lanac, njihovu komercijalizaciju te u postojeće vodilice za lanac i zupčanike. Ciljnu skupinu projekta čine biciklisti entuzijasti, profesionalni i amaterski vozači brdskih biciklističkih disciplina Enduro i Downhill.
 • 8. KATEGORIJA: NAJBOLJI OBRTNIK
  JOSIP PLEŠKO OBRADA METALA I TRGOVINA, Zabok – kovanje, prešanje, štancanje i valjanje metala; metalurgija praha
  Obrt je osnovan 1983. godine, obiteljsko poslovanje. Djelatnost – kovanje, prešanje, štancanje i valjanje metala; metalurgija praha; izrada i obrada metala i metalnih dijelova. Proizvodi se plasiraju na strana tržišta.
 • 9. KATEGORIJA: NAJBOLJI MLADI PODUZETNIK
  URBAN MOBILITY d.o.o., Zagreb – iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije
  Tvrtka osnovana 2015. godine u Buzinu. Pruža inovativnu uslugu urbane mobilnosti – e-Carsharing, koja se definira kao kratkoročno iznajmljivanje automobila prema modelu zajedničkog su korištenja flote električnih i konvencionalnih automobila uz korištenje suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Video s dobitnicima priznanja dostupan je na stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.