DJELATNICI REDEA-E SUDJELOVALI NA TRENINGU U GRČKOJ U SKLOPU PROJEKTA “KORAK ISPRED”

DJELATNICI REDEA-E SUDJELOVALI NA TRENINGU U GRČKOJ U SKLOPU PROJEKTA “KORAK ISPRED”

Korak ispredU tjednu od 2. do 6. ožujka  2015. troje djelatnika  Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. sudjelovalo je na treningu u Pireju u Grčkoj. Tema treninga bila je “New Teachers for New Competencies: Entrepreneurship, network and communication”. Sudjelovanje djelatnika REDEA-e na treningu omogućeno je kroz  projekt „Korak ispred“financiranog od strane programa Erasmus+.
Trening se je sastojao od teorijskog predavanja i niza praktičnih vježbi i upitnika. Sudionici treninga su usavršili svoje vještine kroz sljedeće aktivnosti: korištenje kreativnih tehnika u poduzetništvu (lateralno razmišljanje, brainstorming, šest osnovnih pitanja, šest šešira, okretanje problema, tehnika „cvjetanja lotusa“), Ishikawa dijagram, izrada poslovnog plana, upravljanje stresom, tehnike opuštanja, postavljanje ciljeva (SMART model), upravljanje vremenom (4 kvadranta) i još mnogo toga. Sve ove aktivnosti omogućile su im unapređenje znanja i vještina u  poslovnom planiranju i poduzetništvu. Naučene vještine djelatnici REDEA-e prezentirat će prilikom održavanja treninga za mala i srednja poduzeća.
Trening je održan u organizaciji tvrtke IDEC S.A. za savjetovanje i edukaciju koja postoji od 1989. Više o njima možete pročitati ovdje.

 
Korak ispred 2Glavni ciljevi  projekta „Korak ispred“ su usmjereni na povećanje kapaciteta znanja djelatnika REDEA-e, poput usvajanja inovativnih metoda podučavanja odraslih, poticanja poduzetničkog promišljanja, unaprjeđenja znanja o upravljanju turističkim i kulturnim destinacijama i poboljšanja prezentacijskih, metodoloških i andragoških vještina.
Projektom su planirane 4 mobilnosti (4 treninga), a nakon održanih treninga u Nizozemskoj (izvještaj s treninga) i Grčkoj, ostale su još 2 mobilnosti. U travnju će 2 djelatnice REDEA-e sudjelovati na treningu u Nizozemskoj na temu „Environment, tourist and cultural destination“, a u svibnju će 3 djelatnice sudjelovati na treningu u Bugarskoj na temu „Successful European project design“.

Erasmus_LOGO