DIGITALNA POSLOVNA HRVATSKA – KONFERENCIJA U ČAKOVCU

DIGITALNA POSLOVNA HRVATSKA – KONFERENCIJA U ČAKOVCU

Poslovni dnevnik, Večernji list i Međimurska županija pozivaju sve zainteresirane na konferenciju „Digitalna poslovna Hrvatska“ – DIGITALNA TRANSFORMACIJA MEĐIMURSKOG GOSPODARSTVA koja će se održati u četvrtak, 14. studenog 2019. u Čakovcu, u multimedijalnoj dvorani Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje (Bana Josipa Jelačića 22/b) s početkom u 10 sati.

Utjecaj napredne tehnologije na poslovanje je danas neizbježan, a subjektima koji se digitalno transformiraju ona donosi veći i brži rast prihoda, jače poslovne mreže te više plaće. U razvojnom okruženju gdje je transformacije industrije pretroma i prespora u odgovaranju na tržišne potrebe, a zavisnost o turizmu nesigurna, logični korak javne samouprave je stvaranje poticajnog institucionalnog okruženja kako bi postojeći ljudski kapital u Hrvatskoj mogao biti nositelj novog rasta temeljenom na IT tehnologijama i njihovoj primjeni u jačanju konkurentnosti postojećih industrija i usluga, te specijalizaciji na proizvodima visoke dodane vrijednosti, čime bi mogli nadoknađivati izgubljene godine rasta.

Prikazivanjem poticajnih mjera gradova i županija upoznajemo poslodavce s važnošću što brže prilagodbe i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije, ali i o važnosti digitalnog poslovanja za gospodarski rast i razvoj te ostalim benefitima koje ono donosi. Isto tako se stavlja veliki naglasak na decentralizaciju poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoja regija.

Kroz program konferencije “Digitalna poslovna Hrvatska” cilj je u suradnji s Međimurskom županijom pokazati konkretne korake i smjernice za daljni ubrzani razvoj gospodarstva na krilima procesa digitalizacije.

Program konferencije možete preuzeti OVDJE, dok se prijaviti možete na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/36BZNL5.