DELEGACIJA IZ TUNISA POSJETILA REDEA-u KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE

DELEGACIJA IZ TUNISA POSJETILA REDEA-u KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE

redea posjet tuniske delegacije

U srijedu 11. lipnja u posjetu REDEA-i boravila je delegacija iz Tunisa (visoki predstavnici Ministarstva financija i gospodarstva te Ministarstva razvoja i međunarodne suradnje) u pratnji predstavnika Svjetske banke i Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.
        

Vlada Tunisa u procesu je restrukturiranja svoje agencije zadužene za privlačenje ulaganja te je iz tog razloga organiziran posjet institucijama i agencijama u Hrvatskoj kako bi se upoznali s institucionalnim ustrojem i operativnim metodama na području privlačenja ulaganja. Ministarstvo gospodarstva RH kao domaćin delegaciji upravo je REDEA-u predložilo kao primjer najbolje prakse u proaktivnom pristupu privlačenju ulaganja i post-investicijskim uslugama za ulagače na regionalnoj razini.

Predstavnici REDEA-e prezentirali su dosadašnje iskustvo u radu s ulagačima i projekte kojima aktivno promiču Međimurje kao ulagačko odredište. Također, naglasak je stavljen na dobre odnose koje REDEA njeguje s relevantnim nacionalnim i lokalnim tijelima u privlačenju ulaganja te buduće aktivnosti koje će se provoditi temeljem marketinške strategije za privlačenje ulaganja u Međimursku županiju. Najviše interesa izazvala je brzina u izdavanju dokumentacije vezane uz građenje te općenito prednosti Međimurja koje sami ulagači izdvajaju, a to su na prvom mjestu ljudi orijentirani cilju.

Delegacija je izrazila zadovoljstvo posjetom te ocijenila saznanja i iskustva kao vrlo korisne za buduće planiranje svoje politike u privlačenju ulaganja. Ovakvi posjeti, osim kao potvrda ugleda agencije, korisni su i za daljnje produbljivanje dobrih odnosa s relevantnim nacionalnim institucijama, ali i širenje mreže suradnje inozemnih partnera. 

redea posjet tuniske delegacije