CEPRA – BURZA PODUZEĆA I ZNANJE O PRIJENOSU POSLOVANJA

CEPRA – BURZA PODUZEĆA I ZNANJE O PRIJENOSU POSLOVANJA

Centar za obiteljska poduzeća i prijenos poslovanja (CEPRA) je informativni, savjetodavni i edukativni centar usmjeren na pružanje podrške obiteljskim i drugim malim i srednjim poduzećima u području prijenosa poslovanja.

U Hrvatskoj je slabo razvijena svijest o složenosti i značaju prijenosa poslovanja te važnosti pravovremene pripreme. Nerazvijen je i sustav podrške institucija odgovornih za podršku održivosti i razvoja sektora malih i srednjih poduzeća u području prijenosa poslovanja. Te činjenice CEPRA želi promijeniti. Posebno u vrijeme pandemije i gospodarske krize, važno je povezati poduzeća koja su u teškoćama sa onima koji mogu i žele pomoći.

Osim informacija, znanja i savjeta o mogućnostima prijenosa poslovanja, CEPRA odnedavno na web stranici nudi burzu poduzeća, tj. ponudu biznisa na prodaju, a poduzetnici se za savjet i pomoć mogu javiti u centre diljem Hrvatske koji surađuju sa CEPROM ili se direktno javiti konzultantima koji su se specijalizirali za tematiku prijenosa poslovanja.

JU REDEA je jedan od centara koji daju informacije o prijenosu poslovanja i u kojem poduzetnici mogu obaviti prvi informativni razgovor.