AMPEU: OTVORENE PRIJAVE ZA GODIŠNJU ETWINNING ONLINE KONFERENCIJU

AMPEU: OTVORENE PRIJAVE ZA GODIŠNJU ETWINNING ONLINE KONFERENCIJU

Godišnja eTwinning konferencija Agencije za mobilnost i programe EU održat će se online 11. studenoga 2020. godine. Ovogodišnjom konferencijom na temu Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova žele ukazati na važnost eTwinninga u razdoblju kad  sve veći broj nastavnica i nastavnika traži nova, digitalna rješenja za nove izazove današnjice. Konferencija je namijenjena početnicima u eTwinningu te odgojno-obrazovnim djelatnicima bez prethodnoga iskustva u eTwinningu.

U uvodnome dijelu bit će predstavljen eTwinning, načini korištenja platforme te njegov doprinos u odgojno-obrazovnim ustanovama. Moderator Domagoj Morić razgovarat će s učenicima ambasadorima i njihovim mentoricama na temu koliko je digitalno obrazovanje i korištenje eTwinninga pridonijelo uspješnosti nastavnog procesa za vrijeme provođenja nastave na daljinu. Nakon razgovora uslijedit će svečana dodjela nacionalnih nagrada  COMET koja se dodjeljuje najboljim eTwinning projektima u školskoj godini 2019./2020., a bit će popraćena kratkim video uradcima dobitnika nagrade.

Nakon tri predavanja na temu kombiniranog učenja, kombinirane mobilnosti te digitalne suradnje, održat će se  radionice na kojima će se polaznici upoznati s osnovama i mogućnostima eTwinning platforme. U izvedbi radionica sudjeluju eTwinning i Erasmus+ ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

Detalji su dostupni u programu konferencije. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem prijavnog obrasca. Proces registracije otvoren je do 30. listopada 2020. godine.

Konferencija će okupiti oko 300 sudionika. U registracijskome obrascu jedna osoba prijavljuje najviše dvoje predstavnika iz iste odgojno-obrazovne ustanove.

Više informcija dostupno je ovdje.