AMERIČKI VELEPOSLANIK POSJETIO MEÐIMURJE

AMERIČKI VELEPOSLANIK POSJETIO MEÐIMURJE

U ponedjeljak 26. srpnja 2010. godine u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je veleposlanik SAD-a u RH James Foley, zajedno sa svojim suradnicima među kojima je bio i Todd Bullok, savjetnik za ekonomska pitanja. U ime Međimurske županije njegovu ekscelenciju primili su župan Međimurske županije Ivan Perhoč, predsjednik Županijske skupštine Petar Novački te zamjenici župana Anđelko Horvat i Matija Posavec.

Kako je u predstavljanju naglasio veleposlanik Foley, politička suradnja između Hrvatske i SAD-a je odlična, no gospodarski odnosi između naših dviju zemalja mogli bi biti bolji. Naša zemlja, naglasio je veleposlanik, ima izuzetan gospodarski potecijal, no on je još uvijek neotkriven. Foley je govorio o vlastitim, ali i iskustvima američkih gospodarstvenika koji su htjeli ulagati u Hrvatsku, a koji kao glavne prepreke ističu birokraciju i prevelike namete.

Američka delegacija obišla je i prostore REDEA-e, gdje su bili upoznati s aktivnostima agencije, inicijativama i postignutim rezultatima. Jedna od tema o kojima se najviše pričalo bili su razvojni izazovi s kojima se Međimurje suočava te prilike za ulaganje, a poseban naglasak stavljen je na daljnji razvoj prostora bivše vojarne. Temeljem prezentiranog, veleposlanik je najavio je skori posjet svojih suradnika zaduženih za gospodarsku suradnju. Nakon REDEA-e delegacija je posjetila Međimursko veleučilište.