Otvoren je Poziv za dostavu projektnih prijedloga Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje (ADRION) 2014. -2020. Poziv se odnosi na Prioritetnu os 2: Održiva regija, a mogu se prijaviti javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama Jadransko – jonskog područja na dostavu prijava.

Projekti će se sufinancirati u području očuvanja i promicanja prirodnih i kulturnih resursa, te moraju pridonositi ciljevima Strategije EU za Jadransko – jonsku regiju (EUSAIR).

Poziv će biti otvoren od 26. ožujka do 26. lipnja. 2018. do 15:00 (CET) sati. Prijava će se vršiti u jednom koraku, na engleskom jeziku te isključivo putem programskog alata za praćenje ADRION eMS.

Financijska sredstva na raspolaganju u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga programa za Prioritetnu os 2: Održiva regija iznose 34.354.026,50 eura ERDF/IPA sredstava.

Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Interreg ADRION programa, ADRION eMS. Svi potencijalni prijavitelji se pozivaju da pažljivo pročitaju pripadajući Programski priručnik – Vodič za korištenje eMS-a (Guidance on the use of eMS), te off-line prijavni obrazac kako bi lakše izradili projektni prijedlog kroz alat za praćenje.

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati nacionalne kontakt točke ili Zajedničko tajništvo. Detaljne uvjete i rokove za 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga možete pronaći OVDJE. Kako bi izradili kvalitetne projektne prijedloge, neophodno je pročitati Program suradnje, Programski priručnik 2 Poziv – Prioritetna os 2 te sve relevantne programske dokumente koje možete preuzeti OVDJE.