4.4.1. NEPRODUKTIVNA ULAGANJA POVEZANA S OČUVANJEM OKOLIŠA

4.4.1. NEPRODUKTIVNA ULAGANJA POVEZANA S OČUVANJEM OKOLIŠA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 25. lipnja 2020. godine prvi Natječaj iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za provedbu za provedbu za provedbu Podmjere 4.4. „Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena“ – provedba tipa operacije 4.4.1 „Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 50.000.000,00 HRK, a intenzitet javne potpore iznosi 100%.

Najniža visina javne potpore po projektu je 400 EUR, dok najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 150.000 EUR.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. srpnja 2020. godine od 12:00 sati do 30. listopada 2020. godine do 12:00 sati

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

VAŽNO – PONIŠTENJE NATJEČAJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je poništenje Natječaja za provedbu Podmjere 4.4. – provedba tipa operacije 4.4.1. »Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša« objavljenog 25. lipnja 2020. godine.

Novi natječaj će se objaviti u najkraćem mogućem roku. Obavijest pročitajte OVDJE.

VAŽNO!!!

Objavljene su prve izmjene Natječaja za provedbu tipa operacije 4.4.1 “Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša”.

Rok za početak podnošenja zahtjeva za potporu je pomaknut na 3. kolovoza 2020. godine od 12:00 sati, dok je krajnji rok podnošenja ostao nepromijenjen (do 30. listopada 2020. godine do 12:00 sati.)

U smislu ovog natječaja, javnim tijelima se NE smatraju jedinice lokalne i područne samouprave.

Ostale izmjene ovog natječaja možete vidjeti OVDJE.

VAŽNO!!!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim je stranicama stavila obavijest za korisnike Natječaja za provedbu tipa operacije 4.4.1. „Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“.

Obavijest se odnosi na ulaganja u građenje terasastih parcela i na najviši prihvatljivi iznos potpore koji je izražen oznakom m’, a koji je naveden u Prilogu 3 Natječaja .

Oznaka m’ odnosi se na metar dužni terasaste parcele. Pri izgradnji terasastih parcela za potporu su prihvatljivi svi građevinski radovi koji su potrebni da bi se izveo metar dužni terase.

Detaljan opis radova i troškova koji ulaze u izračun potpore možete vidjeti OVDJE.