3. HRVATSKI RURALNI PARLAMENT

3. HRVATSKI RURALNI PARLAMENT

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Mrežom za ruralni razvoj i Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj od 20. do 23. svibnja 2019. organiziraju 3. Hrvatski ruralni parlament pod nazivom ”PAMETNA SELA!” koji će se održati u Vodicama i Tisnu.

Cilj nacionalnog ruralnog parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica. Ruralni parlamenti europskih zemalja postaju istinski izraz participativne demokracije. Na ruralnom parlamentu stanovnici ruralnih područja imaju priliku utjecati na politiku i provedbu ruralnog razvoja te ojačati veze i partnerstva. Namijenjen je dionicima ruralnog razvoja iz svih sektora i na svim razinama.

Središnja tema ovog parlamenta bit će “pametna sela”, a dotaknuti će se i budućnosti zajedničke poljoprivredne politike te strateškog plana razvoja poljoprivrede i ribarstva za novo programsko razdoblje 2021. – 2027.

Više informacija, program i prijavnica na parlament, dostupno je na stranicama Hrvatskog ruralnog parlamenta. Prijavu za sudjelovanje moguće je poslati do 13. 5. 2019.