13. SKOLA MEDIJSKE KULTURE DR. ANTE PETERLIĆ

13. SKOLA MEDIJSKE KULTURE DR. ANTE PETERLIĆ

Od 21. do 31. kolovoza 2011. godine u Čakovcu će se održavati 13. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. sudjeluje kao partner u programu pružajući na korištenje dvije zgrade Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje uključujući opremu i zajedničke prostore.

Program Škole raspoređen je u devet radnih dana što obuhvaća 90 nastavnih sati kroz cjelodnevni rad. U tih devet dana polaznici će prisustvovati predavanjima, metodičkim radionicama, videoradionicama, projekcijama filmova te skupnim raspravama.

Svrha programa je ponajprije namijenjena nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskog jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama kao i voditeljima filmskih i videodružina. Također, cilj Škole je omogućiti trajno obrazovanje nastavnika i zainteresiranih pojedinaca kroz pružanje posebnih obrazovnih programa sa stalno novim i aktualnim temama.

Nositelji programa su vrhunski stručnjaci na području filmske, televizijske i medijske kulture, odnosno afirmirani pedagozi te filmski i televizijski stručnjaci. Svake godine, pa tako i ove, u radu Škole sudjeluju i gosti, npr. istaknuti filmski i televizijski redatelji te drugi gosti predavači.

Više informacija o Školi možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.hfs.hr/hfs/medijskaskola.asp