ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZDRAVSTVENI TURIZAM

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZDRAVSTVENI TURIZAM

Provedba projekta „Uloga zdravstvenog turizma u jačanju konkurentnosti prekograničnog ruralnog područja u Mađarskoj i Hrvatskoj“ bliži se kraju.

Istraživanja o važnosti zdravstvenog turizma koja su se zasebno provodila za projektno područje u Mađarskoj i Hrvatskoj su završena i projektni timovi iz REDEA-e i Neprofitne agencije za koordinaciju regije Balaton rade na pripremi publikacija u kojima će se predstaviti rezultati istraživanja i projekta.
Do kraja projekta predstoji još završna konferencija u Mađarskoj koja će se održati 9. lipnja u Keszthelyju. Na konferenciji će mađarski projektni partneri, upravitelji uspješnih topličkih kompleksa te predstavnici saveza mađarskih toplica govoriti o rezultatima mađarskog istraživanja i općenito o zdravstvenom turizmu u Mađarskoj.
Službeno zatvaranje projekta održat će se 28. lipnja 2011. u Spa & Golf Resortu u Sv. Martinu. Tijekom ovog cjelodnevnog događanja održat će se radionice za ponuditelje u zdravstvenom turizmu, investitore i sve ostale zainteresirane za zdravstveni turizam. Nakon toga će u konferencijskom djelu biti predstavljeni rezultati hrvatskog istraživanja. Na konferenciji će također sudjelovati predstavnici JLS-ova koji planiraju investirati u zdravstveno turističke projekte, a govorit će i predstavnici iz privatnog sektora koji nude usluge u zdravstvenom turizmu. Konferencija će također biti prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava između svih zainteresiranih dionika u zdravstvenom turizmu, od javnog do privatnog sektora. Detaljne informacije o događanju bit će objavljene na službenim stranicama projekta: http://www.thehealthtourism.eu/.