ZAMJENIK VELEPOSLANIKA SAD-A, G. HOYT B. YEE POSJETIO REDEA-U I TIC MEÐIMURJE

ZAMJENIK VELEPOSLANIKA SAD-A, G. HOYT B. YEE POSJETIO REDEA-U I TIC MEÐIMURJE

U petak, 24. veljače 2012. godine, u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je g. Hoyt B. Yee, zamjenik veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država.

Zamjenika američkog veleposlanika primio je međimurski župan Ivan Perhoč te kroz razgovor prezentirao lokalno gospodarstvo te mogućnosti za ulaganje. Predstavljene su prednosti Međimurske županije kao ulagačkog odredišta te dosadašnja iskustva institucija u privlačenju ulaganja.

Nakon razgovora sa županom zamjenik veleposlanika obišao je Centar znanja Međimurske županije u kompleksu bivše vojarne gdje se upoznao s aktivnostima Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e te uslugama koje Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje pruža poduzetništvu i inkubiranim tvrtkama.

U multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje Hoyt B. Yee nazočio je predstavljanju Istraživačke stanice Petnica iz Srbije, ustanove poznate po svom radu s motiviranim i nadarenim učenicima i studentima, događanju održanom u sklopu projekta “Toward a Platform for Motivated and Gifted Youth”.

Tijekom posjeta raspravljano je o nizu potencijalnih zajedničkih projekata regionalnih institucija i Veleposlanstva SAD-a te su dogovoreni okviri za buduću suradnju.