VIŠE OD 160 SUDIONIKA POSJETILO JE CENTAR ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE NA DAN OTVORENIH VRATA

VIŠE OD 160 SUDIONIKA POSJETILO JE CENTAR ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE NA DAN OTVORENIH VRATA

U Centru znanja Međimurske županije u Čakovcu 23. svibnja 2013. godine održan je Dan otvorenih vrata. Od 9,00 do 15,00 sati u vođenim obilascima više od 160 posjetitelja imalo je priliku razgledati  kompleks bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski i doznati nešto o povijesti same vojarne izgrađene 1896. godine i  o tome kako je prostor revitaliziran od 2007. godine naovamo.
 

Svoja su vrata otvorile sve institucije smještene u Centru znanja Međimurske županije – Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) sa svojim inkubiranim poduzećima, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Međimurska energetska agencija (MENEA), Turistička zajednica Međimurske županije, te MIN – MEĐIMURJE, INVESTICIJE, NEKRETNINE – koje su posjetiteljima predstavile svoj rad, projekte i mogućnosti suradnje. Najbrojniji posjetitelji bili su učenici srednjih škola (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i Srednja škola Čakovec), a odazvali su se i učenici osmog razreda I. Osnovne škole Čakovec.
 

Budući da je pokrenuta nova faza razvoja Centra znanja Međimurske županije, prilika je iskorištena za upoznavanje sudionika s planovima koji se odnose na rekonstrukciju triju objekata namijenjenih osnivanju Instituta za promicanje kulture znanja, zatim Metalske jezgre (razvojno – edukacijski centar za podršku metaloprerađivačkom sektoru), kao i dodatnim inkubacijskim prostorima za Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Jedan je to od prvih projekata u Međimurskoj županiji koji se intenzivno priprema za prijavu na prvi natječaj za dodjelu sredstava iz strukturnih fondova nakon pristupanja Hrvatske EU.

DOV_skupina_ispred_upravne_zgrade