USPJEŠNO ZAVRŠEN PRVI MODUL EDUKACIJE ZA PODUZETNIKE O PRIPREMI EU PROJEKATA

USPJEŠNO ZAVRŠEN PRVI MODUL EDUKACIJE ZA PODUZETNIKE O PRIPREMI EU PROJEKATA

 

U razdoblju od 21.-24.1.2013. u organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. održana je edukacija za poduzetnike na temu Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretpristupnih fondova. Edukacija se provodila kao dio projekta Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom Obrazovanje za poduzetništvo.


Ovu intenzivnu edukaciju koja je kombinirala pristup predavanja i praktičnih vježbi, pohađalo je ukupno 30 poduzetnika. Fokus edukacije bio je na metodama i tehnikama kako identificirati prilike za projekte poduzetnika, kako pristupiti odabiru dionika i partnera te kako strukturirati osnovne elemente projektnog prijedloga.


Većini poduzetnika koji su sudjelovali u edukaciji ovo je bilo prvo takvo iskustvo, no svi su prepoznali važnost ovog tipa treninga te izrazili želju da se oni organiziraju češće i kroz duži vremenski period. Za uspješnost edukacije i veliko zadovoljstvo poduzetnika znanjem koje su stekli, najzaslužnija je gđa Jelena Festini iz poduzeća Projekt Jednako Razvoj, koja je vodila trening.


Drugi modul na temu Kako provoditi projekt bit će organiziran u razdoblju od 11.-14. veljače 2013. Detaljne informacije o programu i načinu prijave bit će uskoro dostupne na našim stranicama.