UGOVORENO PREKO 95 POSTO SREDSTAVA U SKLOPU PROGRAMA IPA – POMOĆ U TRANZICIJI I JAČANJE INSTITUCIJA, ZA 2011. GODINU

UGOVORENO PREKO 95 POSTO SREDSTAVA U SKLOPU PROGRAMA IPA – POMOĆ U TRANZICIJI I JAČANJE INSTITUCIJA, ZA 2011. GODINU

javni-poziv-za-dostavu-projektnih-ideja-regionalnih-razvojnih-projekataSredišnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije završila je ugovaranje sredstava u okviru I komponente programa IPA za programsku godinu 2011. Unutar navedene programske godine ugovoreno je 25,44 milijuna eura, što iznosi 95,05% dodijeljenih sredstava.

Provedba i komponente programa IPA „Pomoć u tranziciji i jačanje institucija“ je usko povezana s ispunjavanjem obveza koje proizlaze iz članstva u Europskoj uniji. U sklopu nje financiraju se projekti iz područja pravosuđa, unutarnjih poslova, zaštite ljudskih prava i anti-diskriminacije, projekti jačanja nevladinog sektora, zaštite kulturnih i prirodnih bogatstava, poreza, prometne politike, zdravlja i zaštite okoliša. Korisnici I komponente programa IPA su tijela državne i javne uprave, ustanove i neprofitne organizacije.

Od 2009. godine kada je započela s ugovaranjem I komponente programa IPA, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije je do 21. svibnja 2015. potpisala 423 ugovora vrijedna ukupno 191 milijun eura.

U iduće dvije godine Središnjoj agenciji predstoji još završetak ugovaranja I komponente programa IPA za programske godine 2012. i 2013. te Prijelaznog instrumenata, koji predstavlja privremeni instrument namijenjen novim zemljama članicama Unije u prvim godinama članstva.

Krajnji rok za završetak provedbe ugovorenih projekata je 21. svibnja 2018. godine, dok je krajnji rok za izvršenje plaćanja 21. svibanj 2019. godine.

IPA 2011 I komponenta – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija – POPIS PROJEKATA možete vidjeti OVDJE

Više informacija, dostupno je OVDJE.