U VARAŽDINU ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU OSPOSOBLJAVANJA U PODRUČJU ODRŽIVOG REGIONALNOG RAZVOJA

U VARAŽDINU ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU OSPOSOBLJAVANJA U PODRUČJU ODRŽIVOG REGIONALNOG RAZVOJA

okrugli stolU ponedjeljak, 13. travnja 2015. u Varaždinu je održan okrugli stol na temu osposobljavanja u području održivog regionalnog razvoja u okviruprojekta REThINK. Na okruglom stolu sudjelovalo je 30 osoba, različitih dionika regionalnog razvoja iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije i to predstavnika razvojnih agencija, županija, obrazovnih institucija te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Raspravom su identificirani brojni izazovi održivog regionalnog razvoja te je ustvrđeno da to područje nije adekvatno obuhvaćeno programima osposobljavanja koji bi povećao kompetencije osoba koje rade na tom području.
Jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije i ostali dionici se snalaze na najbolji mogući način te osposobljavaju svoje zaposlenike u sektoru održivog regionalnog razvoja. Međutim, potrebno je sustavno pristupiti jačanju kapaciteta djelatnika u području regionalnog razvoja. U skladu s navedenim, jedna od aktivnosti projekta ReThink je osmišljavanje i provedba treninga trenera te pilot treninga za voditelje i stručne suradnike u području održivog regionalnog razvoja.
Projekt ReThink financira se iz programa Leonardo da Vinci – Prijenos inovacija 2013,  a zajednički ga provodi devet europskih partnera. Projekt traje od 1. 11. 2013. do 31. 10. 2015.

Višo o projektu dostupno je na internet stranici projekta ovdje.

Rethink_dijagram_hr Leonardodavinci.logo