U MEĐIMURJU NAJAVLJEN NOVI INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA 2014. -2020.

U MEĐIMURJU NAJAVLJEN NOVI INTERREG V-A MAĐARSKA-HRVATSKA 2014. -2020.

interreg v-aProgram prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska proslavio je četvrti Dan europske suradnje www.ecday.eu velikom konferencijom u Čakovcu održanoj 10. rujna 2015.godine. Ujedno, ovom konferencijom u Čakovcu službeno je obilježen kraj IPA OP Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. te početak novog Interreg  V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. -2020., a koji je u procesu  odobrenja kod Europske komisije.

U prekograničnoj suradnji Hrvatske i Mađarske u razdoblju od 2007. – 2013.  realizirano je 169 projekata, ravnopravno s obje strane granice, vrijednih oko 50 milijuna eura. Sada kreće novo razdoblje koje nudi 63 milijuna eura, a o novim prekograničnim mogućnostima govorili suHelga Bubanović Devčić, pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iz ureda mađarskog premijera Zsigmond Perényi, zamjenik državnog tajnika i voditelj upravljačkog tijela Programa, zatim mađarski veleposlanik u Zagrebu, József Magyar, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti, Gordan Grlić Radman. Sudionicima konferencije obratili su se i Lena Andersson Pench, direktorica u Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku, kao visoka predstavnica Europske komisije te u ime domaćina Matija Posavec, župan Međimurske županije te Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca, uz prisustvo generalne konzulice RH u Pečuhu Vesne Haluga te ostalih visokih dužnosnika Hrvatske i Mađarske.

Prvi pozivi na natječaje iz Programa očekuju se do kraja 2015. godine., a sve vijesti, natječaji i događanja koji će biti u novom sedmogodišnjem programu od sad su dostupni na novoj web stranici www.huhr-cbc.com

logo-ipa-hu-hr