SUSRET S NJEMAČKIM PODUZETNICIMA

SUSRET S NJEMAČKIM PODUZETNICIMA

Poduzetnici iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna – Westfalija, sa ciljem suradnje na gospodarskom planu, posjetili su sjeverozapadnu Hrvatsku, te 23. – 24.02. boravili na području Međimurja.

Njemačka pokrajina Sjeverna Rajna i Westfalija jedna je od najrazvijenijih regija u Europi, jako središte metalske industrije i kao takva vodeći izvoznik njemačkih proizvoda koji su visoko konkurentni u cijelom svijetu.

 

Budući da je i na našem području dobro razvijena ta industrijska grana, njemački poduzetnici u Međimurju traže nove poslovne partnere i mogućnosti za poslovnu suradnju. Osim toga, njihov posjet vrlo je zanimljiv i zbog mogućnosti širenja informacija preko njihovih poslovnih kontakata u Njemačkoj.

 

Na susretu u dvorani Scheir, kratko su obje regije i gospodarske mogućnosti predstavili župan Josip Posavec, gradonačelnici Branko Šalamon i Dragutin Glavina, direktor REDEA-e Matija Derk, predsjednik Strukovne grupe metaloprerađivačke industrije Ðuro Horvat te s njemačke strane dr. Jurgen Schnellmann, direktor tehnološkog parka i Herbert Hubert Siewke, član gradskog vijeća, kao i nazočni poduzetnici.

Poduzetnici su uz domjenak razgovarali o mogućnostima poslovne suradnje, a nakon toga posjetili nekoliko gospodarskih zona i međimurskih poduzetnika (tvrtke Tehnix, Komet i Eko Međimurje).