STUDIJSKO PUTOVANJE HRVATSKIH PODUZETNIKA U MAÐARSKU

STUDIJSKO PUTOVANJE HRVATSKIH PODUZETNIKA U MAÐARSKU

Regionalna razvojna agencija Međimurje i HGK – Županijska komora Varaždin organizirale su 14. travnja 2011. jednodnevno studijsko putovanje međimurskih i varaždinskih poduzetnika u Mađarsku. Posjećene su dvije tvrtke iz mađarske Zala županije. Prva je Németh Fa, koja se bavi proizvodnjom drvenih vrata i prozora, drvenih stepeništa i vanjskih drvenih obloga te kuća od drva, a druga je 3B Hungária – tvrtka iz metaloprerađivačke industrije sa sjedištem u Zalegerszegu u čijem se proizvodnom asortimanu nalaze strojevi i oprema za potrebe rudarstva, te eksploatacije pijeska, šljunka i kamena.

Nakon obilaska proizvodnih pogona hrvatski poduzetnici mogli su pitati svoje mađarske kolege o iskustvima i problemima s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju. Pitanja su najviše bila usmjerena na iskustva koja imaju mađarski poduzetnici s korištenjem strukturnih fondova EU.

Ovo studijsko putovanje je organizirano u sklopu prekograničnog projekta PrE-Mu-Dra i ujedno je zadnja predviđena aktivnost, jer projekt završava 30. travnja ove godine.

Cilj projekta PrE-Mu-Dra je korištenjem različitih instrumenata podići razinu poznavanja gospodarske aktivnosti u pograničnom području (Mađarske i Hrvatske) te stvoriti mogućnosti za izravnu komunikaciju među tvrtkama s potencijalom prekogranične suradnje. Također, projekt će omogućiti zajedničku promociju tvrtki potencijalnim poslovnim partnerima u pograničnom području.

Završna konferncija održat će se 20. travnja 2011. godine u Zalaegerszegu.