SREDNJOŠKOLCI S ENTUZIJAZMOM KRENULI U LOV NA ZVJEZDICE

SREDNJOŠKOLCI S ENTUZIJAZMOM KRENULI U LOV NA ZVJEZDICE

U sklopu obilježavanja pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji  28. lipnja 2013. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o., Tehnološko – inovacijski centar Međimurje i Međimurska županija organizirali su edukativnu igru Lov na zvjezdice za učenike srednjih škola.
 

Iako su već započeli ljetni školski praznici, četiri tima učenika iz tri srednje škole (Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačke škola Čakovec i Gospodarske škole Čakovec), naoružani znanjem i entuzijazmom, proveli su jedan dan školskih praznika na nešto drugačiji način.
 

Lov na zvjezdice osmišljen je u stilu potrage za blagom, gdje su sudionici imali zadatak potražiti 28 tragova postavljenih unutar Centra znanja (kompleks bivše vojarne), a pritom su trebali biti brzi i snalažljivi te pokazati znanje o članicama EU. Naime, tragove su predstavljali plakati na kojima su se nalazila obilježja zemalja članica EU koje je trebalo prepoznati pa je to bila prilika da se učenici još bolje upoznaju s društvom kojem se pridružujemo 1. srpnja.


Za zagrijavanje prije početka igre bio je zadužen zbor Gimnazije Josipa Slavenskog. Timovi su bili i više nego spremni za pustolovinu, a do samog kraja vladalo je napeto ozračje i borba za privlačne nagrade koje je sudionicima uručio zamjenik župana Međimurske županije gospodin Zoran Vidović.


Prvo mjesto zauzela je ekipa Nik Titanik iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, u sastavu Iva Novak, Fran Mavrek, Karlo Stojko, Vanesa Novak, s vođom tima Lovrom Horvatom, a osvojili su cjelodnevno druženje u adrenalinskom parku koju je osigurao Accredo centar.


Drugo mjesto pripalo je ekipi Eunionici iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, s članovima Sarom Blažon, Anom Horvat, Viktorijom Puzak, Lovrom Tkalčecom te Ivom Ružić kao vođom. Osvojili su nagradu sponzoriranu od Međimurske županije.


Na trećem mjestu našli su se Gekači, također iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, u sastavu Jakov Rojko, Lana Novković, Dora Cividini i Jelena Turk s vođom tima Elom Igrec, a izborili su se za nagradu koju su sponzorirale Toplice Sveti Martin.


Četvrto mjesto zauzela je ekipa Tehničari iz Gospodarske škole Čakovec, čiji su članovi Neven Pintarić, Helena Kopasić, Emanuel Horvat, Helena Zdolec s vođom tima Filipom Golubom, a osvojili su plakat tima koji će pripremiti Fotoklub Čakovec.


Veliku pomoć u organizaciji događanja pružili su studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, ali i sponzori Accredo centar, Toplice Sveti Martin, Katex, METSS d.o.o. i Tekstilna galanterija Panić.

fullIMG_0215