SREDIŠNJE PREDSTAVLJANJE PROJEKTA E-POSLOVANJE

SREDIŠNJE PREDSTAVLJANJE PROJEKTA E-POSLOVANJE

IPA projekt „e-Poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“, vrijedan preko 1,5 milijuna eura predstavljen je u utorak 5. srpnja 2011. godine u Zagrebu u Informacijskom centru Delegacije Europske unije u Hrvatskoj.

Projekt su predstavili Brankica Novosel, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva; Radoslaw Piontek, direktor projekta, Ecorys Polska;  Suzana Vračević, voditeljica projekta, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzeništva;  Leszek Jakubowski, voditelj projektnog tima, Ecorys Polska; Melita Birčić, PORA, Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Ivan Plačko, voditelj projekta za Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u.
Projekt “e-Poslovanje-Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, vrijedan 1,55 milijuna eura, pokrenulo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u cilju poboljšanja konkurentnosti subjekata malog gospodarstva. Projekt je započeo u svibnju 2010. i trajat će 22 mjeseca, a financira se u okviru komponente za regionalnu konkurentnost pretpristupnog programa IPA. Cilj ovog projekta je poboljšati konkurentnost malih i srednjih poduzetnika povećanjem razine svijesti o važnosti elektroničkog poslovanja i trgovanja te povećanje korištenja elektroničkih alata u poslovanju kako bi se povećala mogućnost uspjeha na lokalnom i globalnom tržištu.
Tijekom dosadašnje provedbe odabrano je 10 najboljih poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj za suradnju na projektu, pokrenuta je web stranica www.eposlovanje.eu, izrađeni su materijali za radionice i treninge, te je educirano 120 trenera za e-poslovanje.  U okviru projekta odabrani poduzetnički centri bit će opremljeni i s najsuvremenijom informatičkom opremom ukupne vrijednosti 550.000 eura, a tiskana je i brošura o e-poslovanju, rečeno je na predstavljanju.
Kroz projekt poduzetnici će imati prilike sudjelovati na treninzima iz elektroničkog poslovanja koji će se održavati u lokalnim centrima za poduzetništvo, pojasnila je Suzana Vračević, voditeljica projekta iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. U organizaciji radionica i seminara do sad je najdalje odmakla REDEA koja je već organizirala niz radionica, a najavljena je i serija izrazito atraktivnih radionica na ovu temu koje će se održati nakon opremanja učionice.
Više informacija o aktivnostima REDEA-e na projektu ePoslovanje možete pronaći ovdje a više informacija o samom projektu dostupno je na stranicama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na www.mingorp.hr  ili www.eposlovanje.eu.