REZULTATI NATJEČAJA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA IPA SLOVENIJA – HRVATSKA 2007 – 2013

REZULTATI NATJEČAJA U SKLOPU OPERATIVNOG PROGRAMA IPA SLOVENIJA – HRVATSKA 2007 – 2013

Dana 3. veljače u Svetom Martinu na Muri održan je sastanak Zajedničkog odbora za praćenje operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013, kojim upravlja Ured Vlade Republike Slovenije za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku (SVLR). Sastanku je prethodio drugi javni poziv za prijavu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske. Od 183 projekta prijavljena na natječaj, Zajednički odbor za praćenje odobrio je na sastanku  njih 22, koji će se sufinancirati sredstvima EU. Važan je podatak da će međimurske organizacije biti uključene u 8 odabranih projekata,bilo kao nosioci projekta ili projektni partneri.

Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA provodit će u sklopu spomenutog programa prekogranične suradnje dva projekta – SPRINT i INTERINO.
Kao inicijator projekta SPRINT (Stvaranje potpornog okruženja za podizanje inovacijskog i tehnološkog potencijala u pograničnom području), REDEA je vodeći partner i koordinator. Vrijednost projekta iznosi 572.974,84 eura. Projekt je usmjeren na poticanje prekogranične suradnje poduzeća s inovativnim potencijalom. Projektom se želi unaprijediti poslovno-tehnološka suradnja regija u pograničnom području te kroz pripremu mjera za poticanje rasta inovativnih poduzeća utjecati na javni sektor i na aktivniji pristup prijenosu znanja iz istraživačkog u poduzetničko okruženje.

U projektu INTERINO, REDEA će imati ulogu partnera, dok je vodeći partner UIP (Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske d.o.o.). Vrijednost ovog projekta iznosi 686.546,21 eura. Projekt INTERINO (Prekogranična integracija znanja, vještina i inovacija) usmjeren je na poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća na prekograničnom području i prijenos znanja iz akademske sfere u gospodarstvo. Osim toga, usmjeren je i na razvoj novih usluga projektnih partnera za poboljšanje usluga sveučilišnih inkubatora i tehnoloških parkova te razvojnih agencija oko ostvarivanja njihove misije.

 
Dodatne informacije o operativnom programu IPA Slovenija – Hrvatska 2007 – 2013 možete naći na stranici www.si-hr.eu