RADIONICE U SKLOPU PROJEKTA MODERN LEADERSHIP IN MAKING

RADIONICE U SKLOPU PROJEKTA MODERN LEADERSHIP IN MAKING

Leadership in making

 

Radionice u sklopu projekta Modern Leadership in Making namijenjene su sveučilišnim studentima (unutar 5. godišnjeg studija prema bolonjskom procesu) u Hrvatskoj i Srbiji. Sudionici mogu biti iz bilo kojeg područja obrazovanja, od društveno-humanističkih do tehničko-prirodoslovnih znanosti.

Program se sastoji od dva seta radionica, od kojih će se jedan održati u Srbiji (Petnica, od 3. – 8. lipnja) a drugi u Hrvatskoj (Čakovec, 26. – 31. kolovoza).

 

Na radionicama će se pokriti sljedeće teme:

  • Komunikacijske vještine (individualan i institucionalan odnos s javnošću, verbalna i neverbalna komunikacija, prezentacije, masovna komunikacija)
  • Mediji kao komunikacijski kanali (kako rade različiti tipovi medija, kako komunicirati s novinarima, kako kombinirati društvene i tradicionalne medije)
  • Lobiranje (što je moderno poslovanje?/ zakonodavstvo / političko lobiranje, kako funkcionira na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini/ kada i kako koristiti lobiranje?)
  • Politike temeljena na dokazima (Kako povećati učinkovitost planiranih političkih mjera kroz evaluaciju prijašnjih implementiranih mjera i iznošenje čvrstih dokaza o tome što se pokazalo učinkovitim,a što ne)
  • Prikupljanje sredstava (vrste prikupljanja sredstava u javnom i privatnom sektoru, kako organizirati aktivnosti prikupljanja sredstava, investicije / donacije)
  • Poduzetništvo ( od ideje do poduzetničkog pothvata, pravila start-up poduzeća, investicijske faze, prijenos tehnologije, poveznica između znanstvene / akademske zajednice i poduzetništva)

 

Studenti će također raditi na zajedničkim projektima između dva seta radionica (u Petnici i Čakovcu). Cilj ovog projekta je prenijeti mladim ljudima ključne vještine te ih potaknuti na aktivno sudjelovanje u kreiranju politika za mlade i uključiti ih u profesionalno umrežavanje koje mogu iskoristiti za buduće projekte.

 

Predavači će biti eminentni stručnjaci iz različitih područja: politike, poduzetništva, akademske zajednice, medija, obrazovanja, umjetnosti…

 

Priliku za sudjelovanje na radionicama dobit će 30 studenata (15 iz Hrvatske i 15 iz Srbije) s ciljem poticanja diskusije i umrežavanja.

 

Rok za prijavu: 11. svibnja 2014.

 

Troškove prijevoza, smještaja i hrane pokrit će organizatori.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti postavljanjem upita na adresu elektroničke pošte: dejan@iszd.hr

 

Izvorni poziv na prijave za radionice pronađite OVDJE

Leadership in making