PROJEKTNE IDEJE SAVEZA ALPE-JADRAN

PROJEKTNE IDEJE SAVEZA ALPE-JADRAN

Objavljen je natječaj za prijavu projektnih ideja Saveza Alpe-Jadran za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza. Poziv je otvoren do 31. ožujka 2018.

Savez Alpe-Jadran ima tematske koordinacijske točke (TCP) koje pokrivaju 13 područja. Projekti koji se prijavljuju za financiranje mogu pokrivati bilo koju od tih 13 tema odnosno područja: Ruralni i zavičajna baština; Umjetnost i kultura; Prevencija katastrofa; Gospodarstvo; Energija i okoliš; Ravnopravnost spolova; Europa; Zdravstvena zaštita; Visoko obrazovanje; Inkluzija; Cjeloživotno učenje; Sport i Turizam.

Na javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 12 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, Vas iz Mađarske, te Republiku Sloveniju.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su organizacije civilnog društva, tijela javne vlasti, ustanove, poduzeća i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Putem ovog poziva financiraju se sljedeće kategorije projekata:

  1. Troškovi pripreme projekta koji će biti financiran iz EU programa (maksimalna svota koja se može dobiti iz zajedničkog proračuna Saveza Alpe-Jadran je 5.000,00 eura, ukoliko projektni prijedlog odobri Upravni odbor Saveza)
  2. Troškovi provedbe projekta sufinanciranog iz EU programa (maksimalan iznos je 5.000,00 eura, ukoliko projekt odobri Upravni odbor Saveza)
  3. Zajednički projekt (maksimalan iznos iz zajedničkog proračuna je 20 % vrijednosti projekta ili maksimum od 4.000,00 eura, ukoliko projekt odobri Upravni odbor)

Prijavni obrazac potrebno je ispuniti podacima o projektu, te ga poslati resornoj koordinacijskoj točki do 31. ožujka 2018. (kontakti za svaku tematsku točku navedeni su na kraju Prijavnog obrasca).

Za više informacija o natječaju možete se obratiti resornim koordinacijskim točkama, i u Međimursku županiju, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti, 040/374-016 ili e-mail: marija.stankovic@medjimurska-zupanija.hr.

Više o pozivu možete saznati u poveznici.