PROJEKT PrE-Mu-Dra – POSLOVNI RAZGOVORI U NAGYKANIZSI

PROJEKT PrE-Mu-Dra – POSLOVNI RAZGOVORI U NAGYKANIZSI

U četvrtak, 25. studenog 2010. godine, u mađarskom gradu Nagykanizsi održan je drugi susret poduzetnika u sklopu projekta PrE-Mu-Dra. U dvorani hotela König susrelo se 40-ak poduzetnika, više mađarskih, dok je hrvatsku stranu predstavljalo 15-ak poduzeća, od čega 5 iz Međimurja: Bernarda d.o.o., Kabel-mont d.o.o., Međimurjeplet d.d., MESAP d.o.o. i Tvornica stočne hrane d.d. Čakovec.

Poslovni razgovori za cilj su imali stvaranje mogućnosti za izravnu komunikaciju tvrtki kako bi se potakla suradnja i podigla razina poznavanja gospodarske aktivnosti u pograničnom području. Ovaj događaj poduzećima uključenima u projekt PrE-Mu-Dra pružio je mogućnosti za upoznavanje drugih hrvatskih i mađarskih poduzeća, ali i za predstavljanje proizvoda i usluga.

Na samom početku događaja, prisutne su uvodnim govorima pozdravili gradonačelnik Nagykanizse, predstavnik veleposlanstva Republike Mađarske u Zagrebu, predstavnik JTS u Budimpešti, te Čedomil Cesarec, predsjednik HGK Varaždinske županije. Pritom je svaki od njih izrazio veliko zadovoljstvo zbog ovog susreta, te ukupnih vrijednosti i smjera u kojem se kreću projektne aktivnosti.

Konačni cilj projekta jest upravo iniciranje i ostvarivanje poslovne suradnje između kompatibilnih tvrtki u pograničnom području Mađarske i Hrvatske.

Sljedeći ovakav matchmaking event predviđen je za kraj veljače 2011. godine u Čakovcu, kada će glavni organizator biti REDEA.

 

Podsjećamo, u okviru projekta PrE-Mu-Dra  provode se sljedeće aktivnosti:

·         organizacija poslovnih sastanaka;

·         objava web stranice  www.pre-mu-dra.eu  s informacijama o poslovanju u objema državama; 

·         izrada baze podataka poduzeća u pograničnom području s mogućnošću pretraživanja prema više kriterija;

·         organizacija poslovnih seminara i predavanja;

·         izmjena iskustava kroz studijska putovanja;

·         organizacija završne konferencije u proljeće 2011. godine.