PROGRAM TRANSNACIONALNE SURADNJE INTERREG MEDITERRANEAN- PRIPREMNA FAZA PRVOG POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

PROGRAM TRANSNACIONALNE SURADNJE INTERREG MEDITERRANEAN- PRIPREMNA FAZA PRVOG POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

interreg-500x261Program INTERREG MEDITERRANEAN 2014.-2020. pokrenuo je informativnu kampanju u vezi s prvim pozivom na dostavu projektnih prijedloga. Odlukom Europske komisije od 2. lipnja 2015. odobren je Program suradnje je te je svečanim lansiranjem programa održanim 23. lipnja 2015. u Marseille-u započela pripremna faza Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga koji će službeno biti otvoren od 1. rujna 2015. do 2. listopada 2015.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 265 milijuna eura (ERDF+IPA) za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa Mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.

Programska tijela će pripremiti i objaviti relevantnu dokumentaciju u svrhu pravovremene pripreme potencijalnih prijavitelja za navedeni poziv (programski priručnik i obrasci za prijavu) dok je Opis poslova (Terms of reference) za Prioritetne osi 1,2,3 dostupan ovdje, a za Horizontalne projekte ovdje.

Važno je napomenuti da su dokumenti na gore navedenoj mrežnoj stranici informativnog karaktera te se ne mogu iskoristiti za prijavu projekta, ali s obzirom na kratak rok trajanja poziva od svega mjesec dana, dobro je već sada krenuti s pripremom.