PRELOGU NAGRADA ULAGAČ GODINE

PRELOGU NAGRADA ULAGAČ GODINE

Grad Prelog dobitnik je nagrade „Ulagač godine“ u kategoriji jedinica lokalne samouprave, koju mu je dodijelila Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU). Dodjela je upriličena u ponedjeljak, 27. listopada 2008. godine, a nagradu je preuzeo gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina.

Agencija za promicanje izvoza i ulaganja u suradnji s Ministarstvom gospodarstva rada i poduzetništva po prvi puta dodijelila je nagrade „Ulagač godine“ i to u pet kategorija: novo ulaganje, ulaganje s najvećim brojem novozaposlenih, najinovativnije poduzeće, ulaganje u manje razvijeno područje, te priznanje jedinici lokalne samouprave za uspješnost u privlačenja ulaganja.

Ravnatelj APIU-a, Slobodan Mikac, rekao je kako je cilj projekta promocija i poticanje novih ulaganja koja su izvozno orijentirana, donose veću dodanu vrijednost i stvaraju nova radna mjesta, te pridonose razvoju posebno ugroženih područja naše države. Priznanje je to ulagačima koji su doprinijeli razvoju hrvatskog gospodarstva, a posebno priznanje dodijeljeno je Gradu Prelogu kao jedinici lokalne samouprave kao najuspješnijoj u privlačenju ulaganja. U gradu Prelogu zaposleno je 2300 osoba, a neka od značajnijih poduzeća koja su investirala u razdoblju 1998. do 2007. godine su: HESPO d.o.o, L&P TEHNOLOGIJE d.o.o koje su bile nominirane u kategoriji Novo ulaganje godine, HILDING CROATIA d.o.o., INTERIJER-DRVOPANELI d.o.o., ŠESTAN-BUSCH d.o.o.

Nagradu je u ime grada Preloga primio gradonačelnik Dragutin Glavina koji se tom prilikom i zahvalio svim poduzetnicima s tog područja koji su pokazali hrabrost i znanje, te veliku inicijativu u pokretanju ulaganja. Istaknuo je i značajan doprinos Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u dijelu sufinanciranja uređenja poduzetničkih zona.

Također, bitno je napomenuti da je u kategoriji Ulaganje s najvećim brojem zaposlenih bila nominirana i tvrtka Haix obuća d.o.o., što sveukupno predstavlja veliki doprinos Međimurske županije u aktivnostima privlačenja stranih ulaganja.