PREDSTAVLJENE GLAVNE AKTIVNOSTI PROJEKTA RETHINK

PREDSTAVLJENE GLAVNE AKTIVNOSTI PROJEKTA RETHINK

rethink-logo

U četvrtak, 27. ožujka 2014. godine, održano je predstavljanje projekta REThINKRegional transfer and integration of VET practices on sustainable development u čiju je provedbu REDEA uključena zajedno s partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Slovačke, a projektom koordinira Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA.

Informativni seminar bio je namijenjen svim dionicima regionalnog razvoja na području Međimurske županije. Informirani su o aktivnostima, rezultatima i ciljevima projekta, kao i o programu osposobljavanja trenera u području održivog regionalnog razvoja, koji predstavlja središnju aktivnost projekta.

Program osposobljavanja trenera u svrhu stjecanja ključnih kompetencija i vještina iz područja regionalnog razvoja i metodike, bit će organiziran u prvoj polovici sljedeće godine u Varaždinu, a temeljit će se na analizi potreba dionika, koja će se provesti već sljedećeg mjeseca, ali će preuzeti i najbolje prakse već provedenih programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja iz područja regionalnog razvoja u partnerskim zemljama. Program osposobljavanja trenera odvijat će se u dvije faze. U prvoj će se budući treneri usavršiti, između ostalog, u području politika regionalnog razvoja i strateškog planiranja, pripremi i upravljanju projektima, marketingu i promociji te upotrebi informacijskih i komunikacijskih tehnologija i metodama e-učenja. Nakon toga provest će pilot cikluse edukacija iz modula za voditelje regionalnog razvoja, suradnika u regionalnom razvoju i pomoćnika u regionalnom razvoju, kako bi svoje nove kompetencije iskušali u praksi.

Ovaj projekt ukupne vrijednosti 278.870,64 EUR sufinanciran je iz Programa za cjeloživotno učenje, a provodi se s glavnim ciljem poticanja primjene postojećih inovacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u području održivog regionalnog razvoja.

rethink-logo

ReThink 9