POZIV NA SEMINAR: “UPRAVLJANJE KVALITETOM – PRAKTIČNI PRISTUP”

POZIV NA SEMINAR: “UPRAVLJANJE KVALITETOM – PRAKTIČNI PRISTUP”

Kontinuirano unapređenje kvalitete, zadovoljstvo kupaca i normizacija pojmovi su bez kojih je nezamisliv rad uspješne kompanije, organizacije ili ustanove. Principi upravljanja kvalitetom mogu se primijeniti u svakom poslovnom sustavu bez obzira na veličinu, djelatnost, vrstu proizvoda ili usluga. Stoga pozivamo na seminar 
 
UPRAVLJANJE KVALITETOM – PRAKTIČNI PRISTUP
 
sve koji žele više saznati o uspostavi mjerenja kvalitete u neproizvodnim procesima, upravljanju TQM  projektima, o praćenju kvalitete u kompaniji i kod dobavljača  te načinima za dobivanje povratne informacije od korisnika.
Sudionici će dobiti priliku razviti svoje kompetencije i steći vještine koje mogu primijeniti u svakodnevnom poslu, a tijekom seminara poticati će se  sudionike da iznose vlastite primjere iz prakse kako bi na njima vježbali i dobili povratnu informaciju.

Seminar će se održati u srijedu, 30.03.2011. od 09.00 – 15.30 sati u prostorijama Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje (TIC-a), na adresi Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec (bivša vojarna).
Osnovni cilj seminara je stvoriti preduvjete za poboljšanje poslovnih procesa u poduzeću.
  • Kako bi se ostvario ovaj cilj na seminaru će biti obrađene slijedeće teme:
  • Utvrđivanje i definiranje procesa
  •  Utvrđivanje kontrolnih točaka u procesima
  • Utvrđivanje parametara za mjerenje i praćenje rezultata te postavljanje ciljeva 
  • Definiranje i provedba TQM projekata
  • Utvrđivanje kriterija za ocjenu dobavljača, prikupljanje i obrada podataka, poduzimanje radnji na temelju obrađenih podataka
  • Načini prikupljanja povratnih informacija od kupaca, obrada podataka, poduzimanje radnji na temelju obrađenih podataka
Seminar je namijenjen svim djelatnostima, bilo proizvodnim ili uslužnim.
Seminar organizira REDEA u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, sudjelovanje je BESPLATNO. Molimo Vas da svoje sudjelovanje na seminaru prijavite putem prijavnice, najkasnije do 25.03.2011. godine.
Za dodatne informacije kontaktirajte REDEA-u na broj telefona: 040/395-560 ili na e-mail adresu: redea@redea.hr.

 O predavaču:

 Ante Jakovčev, dipl.ing.str., diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Nakon dugogodišnjeg iskustva u području strojarskih konstrukcija i razvoja, 1989. preuzeo je vođenje funkcije osiguranja kvalitete u ATM-u za aktivnosti koje je Tvrtka izvodila na NE Krško. Od 2002- 2006. menadžer je za upravljanje kvalitetom u američkoj tvrtki EATON (loan job poslovi u Zagrebu), gdje je uspostavio sustav upravljanja kvalitetom, koji je u travnju 1994. certificiran prema normi ISO 9002, kao treći certificirani sustav u Hrvatskoj.
Od tada je kao menadžer kvalitete ili vanjski savjetnik vodio uspostave i doveo do certifikata sustave upravlja kvalitetom i upravljanja okolišem u petnaestak tvrtki raznih područja djelatnosti. Kao član AMOS grupe sudjelovao je u uspostavi akreditacijskog sustava u Republici Hrvatskoj. Radio je na programu i bio jedan od prvih predavača koje je za voditelje laboratorija organizirala Hrvatska akreditacijska agencija u suradnji s Centrom za transfer tehnologije. Autor je nekoliko (među prvima kod nas) stručno – znanstvenih radova iz područja upravljanja kvalitetom i akreditacijskog sustava. Uz predavanja na konferencijama o kvaliteti, održao je četiri predavanja u HGK u okviru programa ISO Forum Croaticum.
Dugogodišnji je vodeći je ocjenitelj tvrtke Lloyd,s Register EMEA za sustave upravljanja kvalitetom i okolišem i Hrvatske akreditacijske agencije za sustave upravlja u laboratorijima.