POZIV NA SEMINAR “KAKO IZVOZITI?”

POZIV NA SEMINAR “KAKO IZVOZITI?”

 

Globalizacija je omogućila svim proizvođačima da se mogu pojaviti na bilo kojem tržištu u svijetu. Koliko su taj potencijal iskoristili hrvatski proizvođači? Poslovanje na stranom tržištu može biti vrlo uspješno i profitabilno, ali sigurno i jedan izazovan način proširenja vlastitog poslovanja.
 
Na seminaru                         „Kako izvoziti?“
 
koji će se održati u utorak, 09.02.2010. godine od 10.00 – 16.00 sati u prostorijama REDEA-e, Bana Josipa Jelačića 22, Čakovec (bivša vojarna),
biti će predstavljene poslove prednosti za izvoznike, ali i dodatne obveze s kojima će se morati suočiti na stranom tržištu. Bit će pojašnjeno kako planirati izlazak na strano tržište i na što posebno obratiti pozornost prije nego se krene u taj poduhvat. Seminar je namijenjen onim poduzetnicima koji razmišljaju o pokretanju izvoznih aktivnosti i onima koji žele provjeriti svoje sposobnosti za takav iskorak u svome poslovanju.
 
Teme seminara:
1.       Osnovni pojmovi o izvozu
2.       Financiranje izvoza
3.       Plan izvoza
4.       Istraživanje tržišta
5.       Kako ući na strano tržište
6.       Propisi
7.       Izvozna dokumentacija
8.       CE oznaka
 
O predavaču:
Dražen Sudinec je poslovni savjetnik tvrtke Intellectus PM d.o.o. U svom poslu ima 10-tak godina bogatog iskustva vezanog uz poslove izvoza u SAD, Njemačku, BiH i Srbiju, ali i poslove uvoza iz Indije, Pakistana, Bjelorusije, te mnogih europskih zemalja s područja EU i izvan EU za svoje poslovne partnere i bivše poslodavce. Njegovi poslovi bili su vezani uz uvođenje stranih  proizvoda na hrvatsko tržište; od ugovaranja zastupstava, pa do marketinške pripreme i same prodaje tih proizvoda. Kod izvoznika bio je uključen u poslove pregovaranja, razvoja novih proizvoda na zahtjev stranih klijenata, pripreme potrebne dokumentacije, pripreme sajmova, ali i kompletno vođenje poslovne korespodencije sa stranim partnerima. Uz te poslove bavi se savjetovanjem malih i srednjih poduzetnika. Drži, između ostaloga, seminare marketinških alata, psihologije prodaje, korištenja mentalnih mapa u poslu i poslovnog planiranja.
 
Seminar organizira REDEA u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva.
Cijena za polaznike je subvencionirana i iznosi 200,00 kn + PDV po polazniku.
Molimo Vas da svoje sudjelovanje na seminaru prijavite putem prijavnice, najkasnije do 05.02.2010. godine.
Za dodatne informacije kontaktirajte REDEA-u na broj telefona: 040/ 395-560 ili na e-mail adresu: redea@ck.t-com.hr.