POZIV NA SEMINAR “DEFINIRANJE PRAVCA RAZVOJA PODUZETNIKA”

POZIV NA SEMINAR “DEFINIRANJE PRAVCA RAZVOJA PODUZETNIKA”

 

U okviru projekta Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva “Edukacija u poduzetništvu” REDEA organizira seminar za poduzetnike:
„DEFINIRANJE PRAVCA RAZVOJA PODUZETNIKA“
koji će se održati u utorak 15.03.2011. godine od 09.00 – 13.00 sati u prostorijama TIC-a (Tehnološko inovacijskog centra Međimurje), Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec (bivša vojarna).
 
Ovim seminarom želi se polaznicima približiti tema postavljanja strategija u poslovanju, s ciljem iskorištavanja njihovog položaja na tržištu i njihovih konkurentskih prednosti.
Rast profita i razvoj su želje svakog pojedinaca, vlasnika svoga posla koji dugoročno razmišlja za sebe i svoje zaposlenike. S tim u svezi bit će predstavljene mogućnosti korištenja interneta u tu svrhu kao i pravilan odabir vremena za nastup na tržištu s određenim proizvodima. U smislu održivosti i konkurentnosti na tržištu, bit će analizirane mogućnosti strateških spajanja i udruživanja, kao i korištenje vanjskih usluga umjesto novog zapošljavanja. Novi proizvod smatra se ključnim čimbenikom konkurentnosti poduzeća, pa će se na seminaru predstaviti faze razvoja i plasmana novog proizvoda.
Uz to franšizno poslovanje može poslužiti kao alat kojim će poduzetnici stvarati dodatni profit prodajući svoj uhodani posao dalje drugim, novim poduzetnicima, ali i kao način da pojedinci pokrenu vlastiti posao prema već provjerenim standardima koji su prihvaćeni na tržištu,umanjujući time mogućnost neuspjeha u poslovanju.
Na kraju će biti predstavljeni programi EU za poduzetnike kako bi im se približile mogućnosti za dobivanje određenih bespovratnih sredstava za razvoj i nastup na novim tržištima.
 
Teme seminara:
1.      Kritični faktori uspjeha
2.       Kvalitetna poslovna strategija kao temelj održivog uspjeha
3.       Generičke strategije i strateške opcije
a.        Strateška partnerstva ili udruživanje
b.       Spajanje ili akvizicija
c.        Vertikalna integracija
d.       Outsourcing
e.       Korištenje interneta
f.         Vrijeme izlaska na tržište
4.       Franšizno poslovanje
5.       Razvoj novog proizvoda
6.       Programi EU za poduzetnike
 
Seminar organizira REDEA u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva. Cijena za polaznike je subvencionirana i iznosi 200,00 kn + PDV po polazniku. Molimo Vas da svoje sudjelovanje na seminaru prijavite najkasnije do 11.03.2011. godine.
Za dodatne informacije kontaktirajte REDEA-u na broj telefona: 040/ 395-560 ili na e-mail adresu: redea@redea.hr.
 
 
O predavaču:
 
Dražen Sudinec je poslovni savjetnik tvrtke Intellectus PM d.o.o.  koji je kroz svoju karijeru stekao bogato iskustvo radeći u tvrtkama sasvim različitih djelatnosti; proizvodnih, uslužnih, uvoznih, izvoznih, privatnih i javnih tvrtki te privatnih ustanova. Od početka karijere isključivo je na upravljačkim funkcijama, usavršavajući redovito svoje vještine i sposobnosti. Posebno valja istaknuti usavršavanje na treninzima FOIP-a za pripremu i procjenu investicijskih projekata te ocjenu boniteta poduzeća. Uvijek prisutan u poslovima prodaje, usavršava komunikacijske vještine kao “poslovni praktičar iz neurolingvističkog programiranja” (NLP) i “poslovnih sistemskih konstelacija“ kod Johannesa Schmidta uz treninge iz javnog govorništva, prodaje i direktnog marketinga kod Erika Van Voorena. Posjeduje certifikat za trening i rad u regionalnom timu Sjeverne Hrvatske za usvajanje potrebnih standarda u kontekstu certifikacijskog programa za investicije u regiji te certifikat za trening o Strateškom planu dugoročnog razvoja postojećih slobodnih Zona u Hrvatskoj. Već desetak godina surađuje s poslovnim partnerima s područja Europske unije, SAD-a, Bjelorusije, Irana, Pakistana i Indije. Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i Udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima (HR Centar).