POČETAK PROVEDBE PROJEKTA ATTRACTOUR

U mađarskom gradu Letenye, 10. srpnja 2017. godine, održan je prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurja i Letenyja (projektni akronim: Attractour). Projekt je započeo 1. srpnja 2017. godine i trajat će 20 mjeseci odnosno do 28. veljače 2019. godine, a financiran je u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.277,92 €.

Vodeći partner je REDEA, a projektni konzorcij čine još i Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye i Sveučilište Panonia.

Opći cilj projekta je stvoriti prepoznatljive turističke destinacije revitalizacijom kulturne baštine u turističke atrakcije i stvaranjem inovativnih turističkih proizvoda. Projektom će se uspostaviti dvije turističke atrakcije s centrima za posjetitelje te će se u Međimurskoj županiji uvesti ETIS sustav – „Europski sustav pokazatelja za turizam za održivo upravljanje odredištima“. Investicija u Čakovcu uključuje rekonstrukciju zgrade u bivšoj vojarni (nekadašnja stražara) u kojoj će se uspostaviti centar za posjetitelje za pružanje informacija o turističkoj ponudi cijele županije. U objekt će se smjestiti Turistička zajednica Međimurske županije kako bi bila pristupačnija turistima i pružateljima usluga u turizmu. U Letenyju će se rekonstruirati dvorac Szapary. Razvojem i promocijom zajedničkih turističkih paketa poboljšat će se turistička ponuda projektnog područja te će u konačnici doprinijeti povećanju broja posjetitelja.

Početna konferencija projekta održat će se 21. rujna 2017. godine u sklopu kojeg će se obilježiti Europski dan suradnje uz podršku Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.