OTVORENI DANI ZA REGIJE U BRUXELLESU

OTVORENI DANI ZA REGIJE U BRUXELLESU

Institucije Europske unije otvorile su svoja vrata za predstavnike europskih regija od 8. do 11. listopada u Bruxellesu. Otvoreni dani za regije (Open Days for Regions) niz je događaja koji uključuju seminare, radionice i izložbe s ciljem prikupljanja novih ideja o regionalnom razvoju i poboljšanja pristupa fondovima EU. 
 
Osnovna tema ove je godine usmjerena na regije kao nositelje rasta i zapošljavanja. Predstavnici iz Međimurske županije prisustvovali su radionicama vezanim uz iskustva u privlačenju ulaganja, novim financijskim instrumentima za malo i srednje poduzetništvo, iskustvima ostalih regija u poticanju poduzetništva, razvoj kreativnog okruženja, ulozi obnovljivih izvora energije u funkciji razvoja, financiranju i promociji regionalnih aerodroma i drugo. 
 
Po drugi puta održan je i poseban događaj za privlačenje ulaganja pod nazivom Investor’s Café, gdje je Međimurska županija zajedno s ostalim regijama predstavljena u sklopu izložbe na temu energije.
 
Osim toga, Ured hrvatskih regija, čiji član je i naša županija, sudjelovao je u organizaciji radionice o multiregionalnoj suradnji.
 
Ovakvi događaji izvrsna su prilika za stjecanje vrijednih kontakata te uspostavljanje suradnje, razmjenu iskustava sa zemljama koje su cijeli proces pristupanja EU već prošle, kao i za promociju naše županije.